Доставка от Китай?

Georgii

New Member
Здравейте,

Аз съм пълен новобранец в онлайн търговията и наскоро реших да поръчам стока от Alibaba. Става въпрос за 100 пластмасови шишета за вода в картон 66х34.5х41.5 см, тежат около 10 кг. Знам, че стоката не е много, но китайците ми предложиха доставка до България с DHL $180, което както сами се досещате е някаква абсурдна цифра. Въпросът ми е по какъв начин мога да пренеса стоката възможно най-евтино и без проблеми на митници и т.н. Също така освен доставка какво може още да се налага да плащам?
 
Здравейте,

Вноса на пластмасови изделия в които се съхранява хранителни продукти или напитки е почти невъзможен, ако нямате съответните сертификати за качество на пластмасата. От митница задължително ще ви искат сертификати, но не помня точно какви бяха. Най-добре се консултирайте с някоя фирма, която се занимава с внос. Също така имайте предвид, че почти никой от продавачите в алибаба нямат такива сертификати.

Що се отнася до вноса, нормално е да са ви дали цена от 180 долара за внос с DHL. Шишетата надали са толкова тежки, но са обемисти и се тарифират според обема, а не според теглото. Ако искате добра цена за транспорт трябва да е с контейнер (групажна пратка), но за такава малка пратка след плащане на всички митнически такси и митническо представителство (ако ползвате такова) цената за транспорта ще дойде приблизително близка до тази с DHL. Може да питате продавача каква е кубатурата на пратката и съответно да искате оферта от някоя компания, която се занимава с групажни пратки. Ако искате на лично мога да ви пиша с коя компания работя аз.
 
Много благодаря за бързия отговор!

Посочено е в обявата, че пластмасата е PC (поликарбонат) и сертификатите са "CE / EU, FDA, SGS". Писах на представителя, надявам се да ми отговори и да ми ги покаже. За размер на пратката съм посочил размерите на самия картон в който се пренасят всички тези бутилки, а именно 66х34.5х41.5 см, което ще рече 94495.5 куб. см или 0.09 куб. м. Доколкото за компанията, бих бил благодарен, ако ми споделите повече подробности на лично съобщение :)
 
Точно "PC (поликарбонат)" искаха от митница. Много китайци пишат, че ги имат, но после се оказва, че или ги нямат или имат такива сертификати на сходен продукт. Хубаво е към самия тест /сертификат/ за поликарбонат да има снимка на съответната бутилка. Задължително искайте продавача да ви изпрати тези сертификати преди да му платите. Често се дърпат с изпращането им, но настоявайте, като може да кажете на продавача за негово успокоение да сложи воден знак или нещо подобно.

Пратка с 0.09 куб.м е доста малка като кубатура. А каква е тежестта на всички бутилки? По пощата могат да се пращат пратки до 2кг., а ако пратката е повече от 2кг. могат да се пратят като отделни пратки (стига да не са много)

На лично съобщение ще ви изпратя фирмата с която работя аз.
 
Може би не съм уточнил, че нямам предвид да заобикалям закона, а какво точно се изисква на митницата, за да бъде приета пратката и т.н. Все пак, ако имаш някакви идеи, почувствай се свободен да споделиш на лично :)
 

Горе