Достоверни ли са Estimated price tool-овете?

tripledeuce

Active Member
Става въпрос за Estibot и подобни алтернативи. Използвате ли такива? Ако да, кои по-точно и доколко може да им се вярва? Ако не, как определяте продажната цена на домейните си?
 
От: Достоверни ли са Estimated price tool-овете?

Моето впечатление е, че Estibot и подобни инструменти нямат голямо значение. Аз лично се научих да определям дали един домейн е ценен, когато натрупах известен опит с течение на времето. Първоначално купувах домейни, които не струват нищо, макар че имаха висок Estibot. Продажната цена на домейните си определям като гледам на каква цена вървят подобни домейни.
 
От: Достоверни ли са Estimated price tool-овете?

Пълна измислица, това определи цена за домейна на моя сайт за някакви си $ 120 USD. Домейна не прави сайта. Ако беше така, всички щяхме да търсим чрез search.com, щяхме да плащаме през pay.com, щяхме да сме социални през social.com, щяхме да си пишем мейли през email.com (или mail.com) и т.н. Аз дори не знам какво има зад тези домейни дето току-що написах, нямат никакво значение за мен. И добре че е така, щото с всички тия тарикати дето превземат всякакви домейни с цел да ги продадат пре-скъпо, нешата стават много груби.

Аз лично имам принцип, ако реша да правя сайт да си купя свободен, незаграбен домейн. Може да не означава нищо, достатъчно е да е благозвучно съчетание от букви, и тогава ако сайта е добър, хората ще възприемат домейна.
 
От: Достоверни ли са Estimated price tool-овете?

Колкото сертификата Коректна фирма е достоверен, толкова и този туул :D
 

Горе