Доходи от интернет?!? Данъци в интернет?1?

nik0la

New Member
Търсех отговор на това, дали трябва да плащаме някакви данъци на пари изкарани в интернет и попаднах на една интересна статийка, която предполагам ще ви бъде интересна и полезна. Пускам откъс от нея.

Ако пиша в интернет, като изразявам мнението си, представям становище или правя коментар във вид на статия, есе или под някаква друга форма дали следва да плащам данъци или осигуровки?

Отговора на този въпрос е „Не”, освен ако не получавате нещо в замяна – било то в пари, услуги или имущество. Ако получавате нещо в замяна, то Вие реализирате приходи от интернет независимо дали те са от вашата уеб страница или не и съответно те следва да се облагат с данъци.

Ако имам собствена интернет страница трябва ли да плащам данъци и осигуровки?

Отговорът на този въпрос е „Не”, освен ако Вие не получавате доходи/приходи т.е. пари, услуги или имущество от тази уеб страница. Ако получавате доходи/приходи следва да ги декларирате и обложите с данъци.

Ако получавам доходи от сайта си трябва ли да регистрирам фирма?

Отговорът е – „Не е задължително”. Доходите/приходите Ви могат да бъдат облагани с данъци, както когато нямате фирма така и когато имате такава. При определени обстоятелства е по-добре да го правите през собствена фирма.....


Цялата статия можете да намерите тук: http://www.vm-kompania.com/faq/tax-revenues-from-the-internet.html
 
От: Доходи от интернет?!? Данъци в интернет?1?

Леле колко много данъци не съм плащал...
 

Горе