Дропшипинг в USA?

Awesome

Active Member
Здравейте колеги ,имам въпрос относно продажба чрез shopify във Америка чрез фирма регистрирана в ЕС или Великобритания. Ще бъда благодарен на всички отзовали се на въпроса ми, било то със съвети и препоръки и плюсове и минуси.

$INeed$

Well-Known Member
Какъв точно ти е въпросът? Става, защо да не става. И наистина по-добре е фирмата да е в еу, ако ще имаш такива клиенти. Вече ще си подбереш и в коя държава, според такси, бюрокрация, удобство.

sad_angry

Member
Здравейте. Не знам дали тук е мястото,но имам два въпроса, на които се надявам можете да помогнете с отговор. Първият е :
Ако имам английска банкова карта, мога ли да се регистрирам в шопифай чрез нея ,но съм в БГ ,като приходите минават през нея или Пейпал ,без да регистрирам фирма (нито в бг нито в ук)

Вторият:
Ако имам магазин на платформата шопифай с мой домейн ,com , мога ли да свържа сайта с google AdSense и да се печели от реклами или платформата няма да го позволява ?

Благодаря на отзовалите се!

$INeed$

Well-Known Member
Човече няма как без фирма. Тук, или в чужбина. Извършваш търговскя дейност, няма как. Да, може в началото леко да се скатаеш, колкото да набереш скорост, но после си идва сериозно, ако продължаваш така. Можеш да имаш фирма и сметка където си имаш. Да, с посредници разбира се. Или пътуване до място.

Това с шопинг платформа и адсенс е странно хрумване. Ще позволят да си сложиш каквито и да е кодове, които да не за словредни, но какъв точно е плана тук? Реално хем продаваш продукти, и в рекламите от адсенс ще се въртят твои конкуренти с конкурентни продукти? Нещо не схващам честно. :)

ReminD

Well-Known Member
Абе може и без фирма ;) . Много знаят НАП какво и къде прави дропшипинг в САЩ например. Вече Шопифай може да се заядът за разни данни, но не мисля, че го правят изобщо.

$INeed$

Well-Known Member
Абе може и без фирма ;) . Много знаят НАП какво и къде прави дропшипинг в САЩ например. Вече Шопифай може да се заядът за разни данни, но не мисля, че го правят изобщо.
Да, може така да отлепи, но пък да има такъв бизнес си е риск. Иначе, ако зависи от мен, НАП щяха да получават на геврека дупката, това, което и ние получаваме като отидем на преглед в болницата или докато висим в някое районно да се обесняваме защо са ни разбили колата на двамата наднормени кюфтета в униформи.

Но като цяло не рискувай, ако почнат сериозно нещата. Няма смисъл според мен. ;)

sad_angry

Member
Благодаря ви за отговорите! Ще направя фирма ,но първо да видя как ще тръгне,защото Ако не потръгне няма смисъл от фирма и разходи.

$INeed$

Well-Known Member
Благодаря ви за отговорите! Ще направя фирма ,но първо да видя как ще тръгне,защото Ако не потръгне няма смисъл от фирма и разходи.
Определено виж как ще тръгне и стигни до момента разходите за фирма да ги имаш на едно, на друго - твоята печалба. Не се втурвай да си прекалено честен и коректен, защото никой няма да ти каже ЕВАЛАТА за това. ;) По принцип не обичам да давам такива съвети, но един бизнес, за да има шансове в БГ трябва първо да отлепи и после да мине на светло на 100%, иначе обречена работа.

sad_angry

Member
Определено виж как ще тръгне и стигни до момента разходите за фирма да ги имаш на едно, на друго - твоята печалба. Не се втурвай да си прекалено честен и коректен, защото никой няма да ти каже ЕВАЛАТА за това. ;) По принцип не обичам да давам такива съвети, но един бизнес, за да има шансове в БГ трябва първо да отлепи и после да мине на светло на 100%, иначе обречена работа.
Много добър отговор :) Така ще направя . А и в началото спечеленото ще го давам за реклама , така че надали ще има трябват моите $20 :)

$INeed$

Well-Known Member
Много добър отговор :) Така ще направя . А и в началото спечеленото ще го давам за реклама , така че надали ще има трябват моите $20 :)
Еми да речем, че не са точно $20, но да, не заслужават за сега докато изплуваш. Иначе са 250 лв. осигуровки, 200 лв. счетоводство. На месец, като начало. :)

sad_angry

Member
Еми да речем, че не са точно $20, но да, не заслужават за сега докато изплуваш. Иначе са 250 лв. осигуровки, 200 лв. счетоводство. На месец, като начало. :)
Значи минимум двойно трябва да правя на месец че да си заслужава началото

$INeed$

Well-Known Member
Значи минимум двойно трябва да правя на месец че да си заслужава началото
Сметни си го. Иначе карай го тихо и леко, не се хвали наляво надясно и като отлепиш, действай легално или поне мини така, че да не си за глоба от където и да те подхванат. :) За жалост всеки, който се опита да го играе честно не стига далеч, в началния си стадии. Няма кой какво да се сърди за това, защото по-добре регулярни данъци от вече разботещ бизнес в хазната, отколкото редене на опашки в социалните след Манго и Кеш. И докато това не стане и официална политика, хората ще го правят "нарушавайки" някакви правила. В белите държави не си обложен до някаква сума, след нея вече е малко нахално да не даваш нещо под формата на данък, осигуровки, плащания към други - счетоводител, други служите. С две думи - ДЕЙСТВАЙ СИ, но не забравяй, че дойде ли времето, редно е. ;)

sad_angry

Member
Сметни си го. Иначе карай го тихо и леко, не се хвали наляво надясно и като отлепиш, действай легално или поне мини така, че да не си за глоба от където и да те подхванат. :) За жалост всеки, който се опита да го играе честно не стига далеч, в началния си стадии. Няма кой какво да се сърди за това, защото по-добре регулярни данъци от вече разботещ бизнес в хазната, отколкото редене на опашки в социалните след Манго и Кеш. И докато това не стане и официална политика, хората ще го правят "нарушавайки" някакви правила. В белите държави не си обложен до някаква сума, след нея вече е малко нахално да не даваш нещо под формата на данък, осигуровки, плащания към други - счетоводител, други служите. С две думи - ДЕЙСТВАЙ СИ, но не забравяй, че дойде ли времето, редно е. ;)
Много благодаря за изчерпателния отговор.
А магазинът ако е на платформата шопифай,може ли да се свърже с два различни сайта за предлагане на продукти (примерно алиекспрес и д-р.)?

$INeed$

Well-Known Member
Много благодаря за изчерпателния отговор.
А магазинът ако е на платформата шопифай,може ли да се свърже с два различни сайта за предлагане на продукти (примерно алиекспрес и д-р.)?
Да, имат си аддони за това. Наскоро разбрах, че и повечето Филфитмънт фирми имат, например EU Shipments. Няма играч, който да излезе на световния пазар и да не почне с модули, плъгини или някакви адони да покриват големите платформи.

Горе