Дропшипинг на всякакъв вид продукти-проучване

Websolut

Well-Known Member
Искам да направя проучване за една услуга,която от известно време обмислям,но не знaя дали има алтернативен вариант и други фирми,които предлагат нещо подобно.
Услугата ще важи единствено за района на град София,тоест дилърът да е от София.

Какво имам в предвид:примерно вие сте от Лом искате да продавате парфюми,но в градът ви няма дилър който да ви предлага продуктите на изгодна цена,намерили сте такива обаче в столицата и има проблем дилърите са 10,а вие искате най-добрата цена за всеки артикул,която разбира се е различна за различните вносители и тук идва проблема как да направите така,че да вземете най-добрата цена.
Имате поръчка примерно за 5 парфюма и 10-те дилъра ги имат в наличност,но цената е различна при всеки,а вие търсите най-ниската.

Едно от решенията е така наречената триъгълна логистика,която предлагат някой от куриерските фирми,обаче във вашия случай това не е решение,защото към тези парфюми има и поръчани други артикули към един клиент и възниква проблема с обединяване на поръчките.
Мисля да предложа решение на проблема-обединяване и изпращане на поръчките от ваше име или така наречения дропшипинг,но не точно в чистата му форма,която е изпращане на стоката от ваше име от самия вносител.

Във форума темата е разисквана доста,но аз искам да направя проучване доколко има интерес към подобен вид услуга и знаете ли алтернативни варианти или фирми предлагащи нещо подобно,разбира се на цени по-изгодни от куриерските фирми защото,ако е възможно такова обединяване на поръчки от тяхна страна цената ще е обииствена според мен.

От опит знам,че онлайн магазините решават проблема наемайки си работници предимно с частни автомобили(защото поддръжката на автомобилен парк излиза дебело,а и повечето от наетите работници не се отнасят напълно добросъвестно към поверените им автомобили,да не кажа,че ги карат като на рали Париж Дакар:)) на символични заплати и възползвайки се от стагнацията така си решават проблема,като буквално издевателстват над работниците си тъй като заплащането не обвързано с количеството на свършената работа и познайте какво се случва около празниците:),а на бакшиш само не може да се разчита:).

Има разбира се и изключение,но темата не е да защитавам правата на служителите,все пак те сами решават дали да се хванат на това хоро:)

Та мисълта ми е какви ли ще са проблемите с които една фирма може да се сблъска предлагайки подобен вид услуга и изобщо това вид куриерска услуга ли ще се води?
 

Горе