Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

marhov.ltd

New Member
Здравейте, листнах продукт (PlayStation4) в Ebay.com на висока цена и изненадващо веднага се продаде. Обаче, винаги има едно обаче... продавам за първи път и въпросът ми е как се процедира от тук нататък. Чакам купувача да ми плати, купувам от Amazon.com и шипвам до купувача? Има ли начин после да не мога да си взема парите? И от Amazon ще ми дадът ли Tracking Numer, който да предоставя на купувача ми от Ebay за да може по-бързо да получа парите си? Ако някъде бъркам, моля някой да ме извини и да ме светне по въпроса.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Има вече тема за това. Като ти е за пръв път - листвай по-малки неща докато се научиш, в последствие неща за повече пари, щото така има вероятност да изгориш, малка или голяма. В началото ще имаш paypal jail и няма да можеш да си вземеш веднага парите, а чак когато продукта отиде до купувача.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Добре, но може ли по-обстоен отговор на въпросите ми? След като той ми плати и аз го купя от Amazon като го шипна до купувача има ли шанс той да си го вземе а парите които ми е пратил по някакъв начин да не стигнат до мен?
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Парите са в пейпала ти, но просто не можеш да ги ползваш определено време, ако отсрещния няма възражения за стоката и всичко е изрядно - няма къде да отидат и ти ги освобождават.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Тоест след като продуктът ми в Ebay премине от статус "awaiting payment" към "paid", да купувам смело от Amazon и да го изпращам на моят купувач? Отделно искам да попитам и в Amazon след като премина към checkout виждам няколко опции за shipping с различно времетраене, но на всички ми пише FREE. Има ли проблем ако избера най-бързата доставка и това FREE заблуда ли е? След колко време след като го изпратя мога да разполагам с парите си?
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Най-сигурно за мен е когато видя парите в акаунта (пейпал).
Иначе за FREE-то - може да опиташ, след като го цъкнеш на следващата стъпка мисля, че беше (ако не и на същата) отразява каква е цената с доставката. Може и да си активирал безплатния период, само гледай да не те таксуват след месец като изтече.

П.п.: https://www.predpriemach.com/showthread.php?t=1975 - Ето я темата. Обширна е, но пък доста неща се учат от нея, което е само в плюс, ако си амбициозен и имаш време. :rolleyes:
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Благодаря ти за това, че се отзоваваш бързо на въпросите ми. Имам и един, мисля че е последен, когато купувачът ми ми плати, парите ще мога ли да ги видя в сметката си в PP, дори да не мога да ги използвам все още? Какъв е периодът след който ще мога да ги използвам?
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Ами, ако ти говоря от личен опит (от преди година) - пристигат си, но излизаше някакъв надпис, който ти казваше, че не можеш да ги ползваш. Аз имах 2-3 продажби на които ми освободиха парите след 21 дни - като мисля, че това е максимума за който могат да ти ги задържат, ако всичко е изрядно около пратката и купувача за този период не е пуснал оплакване.

Изчакай все пак и някой друг да се включи, може да са променени някои условия.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Моя съвет е докато понатрупаш опит да гледаш внимателно всичко за да не ти избяга нещо. Понякога нещата са ти пред очите ама не ги виждаш ;)
Парите ще ти ги държат 21 дена. Ако качиш обаче проследяваш номер който Ebay може да проследи примерно за Щатите USPS след получаването на пратката от купувача този период е още по къс.2-3 дни.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Стой много далеч от електроника за да не се забъркваш с неприятности.Парите клиента има как да си ги вземе ако не що не му е харесало или Сонито се е развалило.Амазон предоставят тракинг,който може да използваш в ebay.Обаче понякога ползват тяхната си логистична компания,а ebay не валидират тези тракинги.Познай какво следва ако клиента каже,че не си е получил стоката-гориш с парите....
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

По принцип има продукти които са високо рискови и дори да правиш всичко както трябва Ebay ще те банне, рано или късно. Всичко що съдържа Iphone, чанти louis vuitton, маратонки Jordan ( това са примери) ще вдигне червения флаг и радара ще те засече. Следва проверка от човек и гориш.
Ако си продадеш на жена ти чантата един път, няма да бъде проблем обаче ако го направиш 5 пъти.....
Започни с дребни неща и не особено скъпи понатрупай опит. Не се нахвърляй на едри скъпи неща. пълно е с измамници.
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

Защо ebay ще те банне? Какъв е проблемът да се продават такива стоки, освен рискът че клиента може да не е доволен? Имам предвид какъв е проблемът на ebay да препродаваш такива стоки?
 
От: Дропшипинг от Amazaon.com до Ebay.com

EBay не обичат рисковете. Може да продаваш фалшификати на известни марки .Искат да си голям, с голяма фирма фактури и репутация. Предпочитат да не водят съдебни дела с правоносителите, че на техния сайт се продават фалшификати. И когато си дребна риба изобщо не се церемонят ами направо БАН.
 

Горе