Дропшипинг съвети към начинаещ

workaholic

New Member
Здравейте,
Много съм нов в нещата и ако не задавам въпросите правилно или не точно моля да ме извините.
От известно време се ровя по форумите и чета, но ще карам по на кратко за да не става като роман.
Работя и получавам щях да кажа хубава заплата но тука има доста хора, които са в ИТ сектора и вземат хубави заплати за това моята ще кажа не хубава а добра заплата над средната за БГ.
Първо мислих да купувам стока и да я продавам, но все пак съм на робота и това няма как да стане.
За това реших да пробвам с дропшипинг.
Няколко въпроси и мисли. Ако може Вие да ударите едно рамо като ми кажете къде греша и как би било по правилно.

1. Мислих да продавам през Facebook с фен страница, но като чета последните мизерии на Facebook се отказах. Онлайн магазина мисля да го правя на Prestashop или OpenCart, сякаш клоня към Prestashop може и да греша?

2. Как или къде да търся доставчици ориентирал съм се към fashion продуктите.

3. Според вас колко % комисионна би било нормално да се договарят. Знам зависи от конкретния доставчик но вие като собственици на магазин колко процента приемате за минимум?

4. Месечен бюджет от 500-600 лв за реклама малко ли са?

5. Първо мислих да направя fashion блог за мода и след време да печеля ако може така да се каже от "партньорска програма" на различни магазини, като рекламирам техни продукти и получавам комисиона от всеки продаден продукт, но от прочетеното из форумите тотално се отказах, това за БГ пазара изобщо не било рентабилно, но пак може да греша?

6.Виждам различни модели, като даден магазин предлага много продукти от много доставчици, как се оправя с тях.
Прочетох различни модели ако е правилно така да се наричат нещата.
Като клиента купува от магазина, доставчика го праща към магазина от там магазина го праща към клиента(Сякаш най-неприемливия начин все пак допълнително оскъпяване и загуба на дни)
Като клиента купува от магазина,от магазина пращат куриера от къде да взема пратката, като доставчика приготвя пратката и го предава на куриера и от там при клиента.
И един модел който ми хареса.Клиент купува от магазина, магазина праща данните на поръчката към доставчика. Доставчика изпълнява поръчката и праща към клиента.Началото на всеки месец се плаща комисионата от предния месец към магазина.
Има и други модели и знам всичко зависи от договорките с доставчиците, но мен ме интересува как вие постъпвате като собственици на магазин
 
Последно редактирано:
Доставчици=Китай Уебсайта е АлиЕкспрес
Третия "модел" който споменаваш е дропшипинг,останалите са си обикновена търговия.
500-600лв за реклама може да са малко,може и да са достатъчно.Зависи как ще рекламираш,каква е аудиторията и т.н...
Ако магазина е само за БГ съм скептичен.Тука всички искат наложен платеж и т.н
 
Доставчици=Китай Уебсайта е АлиЕкспрес

AliExpress на мен не ми върши работа. AliExpress е за хора които искат да заредят собствена стока.
А не като мен да продават на принципа дропшипинг.
Ако напишете и други мнения, най-вече хора занимаващи се с дропшипинг ще бъде полезно на много начинаещи като мен в тая сфера.
 
Интересна тема. Ще следя.
Браво, пич..интересни въпроси!;)

Пс: Съгласен съм, че тук разчитаме на наложен платеж и ако може на следващия ден (за най-сигурно :D). Относно Алиекспреса, знаем се какви сме българите видим ли, че трябва да платим и да чакаме 2 седмици и продукта я дойде, я не...ако има проблеми върви се оправяй на китайски и прочие :D:D:D
По-скоро да си заредиш стока от там, да.
 
Интересна тема. Ще следя.

Май темата не е толкова интересна щом няма никакво движение.
Може пък въпросите да не са точните.
Може пък просто да споделите мнение как вие бихте направили нещата ако сте начинаещ като мен, без да се съобразявате с въпросите, който съм задал.
 
Правилно си решил, че за БГ пазара няма много смисъл. Аз съм се ориентирал към US пазара, защото там консуматорското общество е на съвсем друго ниво. Общо взето модели са 2:
- dropshipping - примерно правиш сайт и хората поръчват от теб, а ти препращаш на AliExpress - тука има доста врътки отностно това какви продукти да поръчваш, как да се отработи бавната доставка, refund-и и т.н.
- Amazon FBA и други подобни - купуваш някакво количество стока и до пращаш в някакъв US склад. Когато някой поръча тия от склада опаковат и изпращат към него - в тоя случай трябва повече начален капитал.

Общо взето трудно ще минеш без US фирма там, като дори в офшорния щат Delaware ще трябва да плащаш данък върху всички US-based приходи. Отделно при собствен сайт когато трябва да приемаш плащания с кредитни карти имаш и избор на payment provider, като почти никой няма да ти даде акаунт без EIN (техния БУЛСТАТ).
 
Правилно си решил, че за БГ пазара няма много смисъл.

Аз точно към БГ пазара съм се ориентирал, но прекалено много маймуни сме станали на това малко дърво наречено БГ пазар. Поне до тоя извод стигнах от прочетеното до сега и конкуренцията е била жестока.
Още чета и умувам как да завъртя нещата.
 
Georgi , би ли споделил опита ти в US пазара ? Би ли споделил повече как се развиваш в това начинание ? Може ли малко повече инфо за EIN , както и как седят с учереждаването на фирма там ? Може ли първоначално да започна да извършвам продажби без ? Сори за многото въпроси , просто инфото не е достатъчно или не търся както трябва .
 
Ето един съвет

https://www.bigbuy.eu/en/

И се развивай на 3 фронта в Европа . Амазон Ибей и собствен сайт . Съединиги всичките помежду си и си препращай трафик с фб чат бот и адс . Изпращат от Испания и в рамките на 5-6 дена стига до всяка точка на ЕУ
 

Горе