Дропшипинг USA

dimityr1313

New Member
Здравейте guys,

Решил съм да пробвам да дропшипвам в САЩ от Алибаба. Искам да попитам няколко въпроса, ако някой благоволи да отговори ще го черпя бири ако е от Пловдив.

Филма с PayPal - Могат да ти направят запор на сметката и да искат фактури за всички транзакции за последния месец(примерно). Фактурите от жълтурковците вършат ли работа? Можеш ли да им ги пратиш in bulk примерно по седмици?

Данъци - тук ясно трябва да си отвориш фирма и да си плащащ всичко ама как седят нещата за САЩ? Трябва ли да пращащ данъци, могат ли да ти блокират американската сметка и общо взето какво трябва да направиш за да е legit всичко?

Поздрави
 

webmast367

Well-Known Member
За въпроса с Китайците е хубво да се свързваш с всеки продавач предварително, от който мислиш да предлагаш стока. Предварително задаваш всички нужни въпроси, като най-важния фактурите! Всеки нов акаунт който взима пари предварително, задължително има лимит и бива блокиран много скоро след натрупване на определена сума и ще ти искат доказателство за всички фактури не се знае дали ще са за месец, или повече. Ако не предоставиш всички нужни документи ще загубиш парите на първо време, а е възможно и акаунта. Мой познат се занимава повече от месец да звъни по телефони на китайци, на пейпал и други докато успее да докаже и отключи парите си, след това вече нямаше никакви проблеми и запори на сумите.

За въпроса с фирмата не съм много на "ти" ще спестя мнение.


За да ти е легално всичко ти трябва фирма, пейпал, банкова сметка и да спазваш сроковете, които са посочени при изпращане на пратките, както и ако клиента не е доволен и иска връщане на сумата ти да действаш светкавично!
С доставки от Алибаба може би ще имаш много главоболия от гледна точка, че там се поръчва на едро и ако ти искат връщане на стока за хиляди долари ще ти стане много кофти, а със сигурност ще попадаш и на такива клиенти, ако не им допадне стоката! После китайците трябва да връщат на теб пари и т.н и става една спирала, която по-добре да избегнеш!

Успех, следя темата!
 

Горе