Еволюцията на интернет

bizz

Active Member
Интернет е разрастваща се вселена от свързани помежду си уеб страници и уеб приложения, гъмжи от видео, снимки, и интерактивно съдържание. Това, което потребителят не вижда, е взаимодействието на уеб технологиите и браузърите, които правят всичко това възможно.

Цветните ленти в тази визуализация представляват взаимодействие между уеб технологии и браузъри, които дават живот на много мощни уеб приложения, които ползваме ежедневно.

http://www.evolutionoftheweb.com/
 
От: Еволюцията на интернет

И още повече ще се разраства. Ерата на развитието на интернета тепърва предстои. И нека така да е. Аз съм ЗА развитието на един съвременен свят с технологии които улесняват живота - както и за комуникация, така и за пазаруване и осъществяване на сделки чрез интернета.
 
От: Еволюцията на интернет

Колкото и да сме оптимистични има тенденция в някои райони от света за цензура в мрежата. Също така интернетът в основната си част (IP адреси и домейни) се управлява централизирано, което дава възможност за по-ефективно налагане на цензура. Моето очакване е интернетът или да потъне в цензура в световен мащаб (малко вероятно) или да се разкъса на няколко паралелни несвързани помежду си мрежи.
 

Горе