Евтини разговори в роуминг извън ЕС

Maverick

Well-Known Member
Някой знае ли оператор който предлага сим карта с евтини разговори в роуминг. Интересува ме конкретно за разговори от Македония за България. Тези предлагат безплатни входящи разговори, обаче изходящите са доста солени. Та някой знае ли подобна услуга? VoIP не ме устройва, трябва ми със сим карта.
 
От: Евтини разговори в роуминг извън ЕС

Да си отговоря сам, ако случайно на някой някой ден му потрябва. Взех си предплатена карта на one. за 199 денара (+толкова кредит в нея). Разговорите до БГ са 33 денара или 1.05 лв/мин. Което е 8-7 пъти по-евтино от колкото мтел ми предлагат в роуминг на карта с месечна такса в бизнес група. Отделно по всяко време мога да си пусна нет по картата и да ползвам voip. Поне където съм аз, на места нета по картата не е много читав и voip-то не е най-добрата алтернатива. Но както е в моя случай вече знам къде са слабите точки и просто не съм там когато трябва да го ползвам (за разговори към номера извън БГ). Нета по предплатена карта е много по-евтин отколкото в БГ: 100 MB за 24ч. за 19 денара (0.60 лв.), 1 GB за 1 седмица за 99 денара (3.14 лв.) или 1GB за 1 месец за 199 денара (6.32 лв.). Пакетите могат да се пускат и спират по всяко време. Предплатената карта е валидна 1 година и три месеца след последното зареждане на кредит. Така, че бг мобилните оператори да вземат да си коригират цените (от 5 до 10 лв. на мин.) в роуминг, щото са голяма набутвация и никога вече не бих ги ползвал.
 
От: Евтини разговори в роуминг извън ЕС

а защо направо не се взе предплатена карта след като си в македония а търсиш роуминг
 
От: Евтини разговори в роуминг извън ЕС

Защото не очаквах да е толкова евтино и защото не мислих, че има сметка да си взимам нова карта която ще ползвам два пъти в годината по 5-6 дена. А и пътувам и на други места и ако имаше международна сим карта която да предлага хубав роуминг и за други държави щеше да ми е по-удобно.
 
От: Евтини разговори в роуминг извън ЕС

Сравняваш различни услуги. Иначе разликата в роуминга при One и Telenor е около левче в полза на One :)
 

Горе