Един брояч за 2 сайта

От: Един брояч за 2 сайта

Мога ли да сложа един брояч на два мои сайта, които са на един хост - 2 системи с 2 два домейна?

Да, може да сложиш един брояч на колкото си искаш сайтове, независимо дали са на един и същ хост или на различни домейни и хостове. Всъщност това е една стара практика по този начин да се манипулират броя посещения - слагането на един и същ брояч на различни домейни. След това се сещаш какво следва - показването на този брояч на различни рекламодатели, обясняването колко сме добри и велики и посещавани и вземането на нищо неподозиращия рекламодател на парите му за реклама.

Имам въпрос - ти това ли смяташ да правиш или си воден от други намерения за да слагаш един брояч на два домейна?
 
От: Един брояч за 2 сайта

Даже не съм се сетил за това. Идеята ми беше да не правя още една регистрация.

Тогава все едно няма смисъл да слагаш брояч, ако е само поради тази причина - щом един брояч е на повече от един сайт, то няма да получаваш реална информация за ситуирането на сайта в интернет спрямо другите сайтове. Все едно е дали имаш един брояч на 2-5-10... сайта или нямаш брояч.
Но има смисъл да имаш един общ брояч на различни сайтове само ако сайтовете са разположени в една мрежа и предлагаш услуги в тази мрежа - примерно реклама.
Ето ти подобен пример на сайта на Дневник - те имат по два брояча: един за самата секция и един за целия им сайт.
http://www.dnevnik.bg/sled5/tv/
 
От: Един брояч за 2 сайта

Зависи от структурата на сайта. 1. Може всяка категория да ти е различен домейн. 2. Може различни категории от сайта, да са ти на различни поддомейни.

п.с. За смисъла става дума де....
 
Последно редактирано:

Горе