Една теорийка.

banditko.info

New Member
Пичове, първо извинявайе че днес ви натоварвам с втора тма от блога си, ама съвсем бях забравил да ви питам за мнението Ви за една моя теорийка. Става дума за това че гугъл отчита фактор като "Свежест" на информацията.
Ето ги разхвърляните ми размисли по темата.
 
OK. Блога ми не е специализиран SEO или Webmaster блог и се гради основно върху личните ми преживявания. radev знам че мислите ми често са доста разпилени и може би от статията не е станало ясно каква е теорийката (по-скоро предположението ми). Сега ще се опитам да обясня по синтезирано тезата си.

1. Развиваме офлайн дейност, която решаваме да промотираме в интернет.
2. В бизнеса конкуренцията е сериозна, но повечето сайтове са с лоша SE оптимизация, и класирането в челни позиции не е непосилно.
3. Пускаме сайт промотиращ нашите стоки/услуги, с добра вътршна оптимизация, концентрация на желаните keywords и ОРИГИНАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ .
4. Пускаме 1-ви и единстван (като за начало) линк към сайта ни, с подходящ анкър текст. В моя случай източник на линка е блогчето ми в blogger.
5. Паяка налазва сайта ни. Информацията е уникална, НОВА за google, и паяка е попаднал на нея от добре оформен линк (анкър текста е думата/израза за който сме оптимизирали текста).

В резултат дори с един единствен входящ линк бързо се озоваваме на челните места, при търсенето (да кажем от 1-во до 5-то).

Наблюденията ми по темата (два случая) са следните.

В първия случай става дума за дост дълъг анкър текст (който едва ли някой някога би търсил - да кажем 1 търсене в година), не особено свързан с текста в сайта. Резултат- 1-ва позиция за въпросния анкър, + 1-ва позиция за различни съчетания от думите които го съставят.

Във втория случай, става дума за ключова дума с около 20-тина запитвания дневно в google.bg и сравнително добре оптимизирани конкурентни страници.
Резултат 3-та позиция.

Държа да подчертая че и двата резултата са постигнати с ПО един единствен линк,
като резултата за който съм ги тествал е анкър текста на въпросния линк.

В заключение ще се опитам да синтезирам теорията ми:
Уникално съдържание в ниша със славнително слаба конкуренция и един единствен линк, са достатъчни за челна позиция в индекса. Резултата отдавам на фактор който аз бих нарекъл "Свежест" на съдържанието.
Теорията ми е че "свежото" съдържание се класира добре, но само временно. С течение на времето за да запазите челните си позиции е задължително да трупате "АВТОРИТЕТ" линкове към сайта (статията си), показвайки по този начин на гугъл, че тя е ценен и авторитетен (цитиран) ресурс.

ОК. Дано тук по чсно съм разкрил теорийката си за "свежест" и "авторитет" на вашето уеб съдържание.

И все пак това си е само една теорийка.
 
Да, сега вече схванах нацяло какво искаш да кажеш.
Има логика, верно само на теория, не можем да знаем със сигурност. Но явно си видял резултата от опит.
За временното добро класиране също има логика.

Може да се дотества това някой път :)
 
Няма да съм аз човека обаче, или поне не в близките четири пет месеца.
Батенца аз свивам байраците, довършвам полседния си сайт за сега (агенция за недвижими имоти), и в понеделник отлитам.
Може да ми пожелаете приятно плаване и безавариен рейс, за което предварително ви благодаря.
p.s. Може и да не го правите :)
 
НЕЕЕ Къдее беее седи тука виж кво е яко!! :p
Шегувам се!

Накъдето и да си тръгнал, желая ти много успехи и гладко преминаване на трудностите! :twisted:

Поздрави

Радев
 

Горе