Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

tanipo

Well-Known Member
http://www.paulgraham.com/ds.html

В статията става въпрос за това, как дребните действия и привличането на потребители един по един всъщност са в основата на успешния бизнес. Често ни се струва, че тези действия са безмислени заради липсата на мащаб, но ето това не е правилно мислене.
 
От: Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

Както се казва: "там е заровено кучето". Погледът върху дребните детайли е това, което отличава различните бизнеси в общата маса. Бизнес моделите, които разчитат на ударно навлизане на пазара, имат още по-ударен застой и спад след това. Дори и тази стратегия може да бъде печеливша, стига предварително да е помислено именно за малките детайли. Има бизнес модели, при които всеки нов клиент спечелен по този начин, означава успех и развитие. Конкретно това е по-осезаемо при предлагане на продукти и услуги на абонамент например. Не случайно мобилните оператори имат агресивна политика в това отношение. За съжаление, криворазбраният подход и стремежът към бързи и лесни печалби, не ги прави нищо повече от поредните монополисти... при това - с честа смяна на управлението. На обратния полюс са компании като гугъл. Винаги заровени в детайла, често изненадват и самите себе си!
Всеки е свободен да прецени сам за себе си, кое би било полезно за бизнеса му, но съветът ми е да си зададе въпроса: "аз бих ли се възползвал от собствените си услуги/продукти?".
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

Жалко, че много малко хора се включват в темата. Това което пише в статията е основополагащо за всеки бизнес.
Искам да направя и още едно заключение. Относно юзър кънтент сайтовете. Редит, който е супер популярен в момента в началото собствениците са си правили акаунти и са събмитвали кънтент. А много от фотобанките са почнали като портфолиа на един или няколко фотографа. Има си начин, по който тръгват нещата и зад всяко начало има ръчен труд, нищо не става ей така.
 
От: Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

Интересно четиво. Тая материя с първите дни на един стартъп не съм я виждал покривана на друго място.

Разпознах се там на едно място - на няколко пъти съм зарязвал проекти поради мързел и щото ме е било срам да тръгна да кандърдисвам хората да ми ползват услугата. Извън зоната ми на комфорт е просто. Но е мотивиращо да се прочете такова нещо и може пък следващия път да постъпя другояче.
 
От: Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

Ако някой го преведе на български ще е супер.
 
От: Едно от най-надъхващите неща които съм чел онлайн!!!

Супер надъхваща статийка, принципно за превод трябва да се наеме някой който е на ти с английския, че аз на места няма да мога да го преведа правилно.
 

Горе