Ето ви една добра ниша!

mihluzin

Well-Known Member
Наскоро се регистрирах в insert.bg. Идеята е добра, платформата не е лоша, но и липсват доста функционалности.... и друго голямо НО - взимат ОГРОМНА комисионна - над 50%.
Абе как така никой не се сети да направи нещо подобно - само че с нормални комисионни и нужните функционалности.
В Insert.bg се отчита единствено на импресии - няма да е зле да се добавят уникални посещения и кликове - и всеки да избира как да търгува.
Също така могат да се добавят опции като размяна на линкове, статии...
Идеята е да се превърне в една голяма борса, къде да се разменя всякакъв вид реклама.
Влизаш, виждаш регистрираните сайтове - можеш да избереш конкретни, или да рекламираш във всички, да търгуваш както импресии, така и уникални или кликове... и още какво ли не.
Като цяло идеята е добра, и ако се доразвие съм сигурен, че ще има успех.....
Вие как мислите?
 
От: Ето ви една добра ниша!

И друго - освен на разменен принцип, всеки сайт може да си слага цена за реклама - ако някой иска реклама, но не може да предложи същото, но пък за сметка на това да си купи...
 
От: Ето ви една добра ниша!

Вече има такива мрежи, а други са на път да бъдат пуснати в скоро време.
 
От: Ето ви една добра ниша!

Би ли споделил линкове към работещите...
 
От: Ето ви една добра ниша!

Никой ли няма да сподели мнение.....?
 
От: Ето ви една добра ниша!

Има такива, но не бих казал, че са добри. Например exchange.bg става за обмен на трафик между сателитни сайтове. Като цяло не мисля, че има хляб в тази работа тъй като банер рекламата отдавна не е най-доброто средство за реклама (поне според мен).
 
От: Ето ви една добра ниша!

И аз все още очаквам линкове.....
 
От: Ето ви една добра ниша!

В зората на занимаванено ми с уеб бях изнамерил доста такива мрежи, но повечето бяха крайно лесни за излъгване и резултатите от тях бяха нищожни, освен че си загрозяваш сайта. Ако се направви добре може и са има ефект но едва ли. Ще видя за линкове като вляза от компютър, но мисля че повечетто вече не функционират
 
От: Ето ви една добра ниша!

Имаше преди reklamnamreja.com, но както каза колегата над мен - доста са лесни за манипулиране, може лесно да имаш много импресии за банера си без да слагаш техен - начини колкото искаш. Но ефекта е почти никакъв - на 1000 импресии имаш 1-2 клика и то предимно от някой заблуден потребител, които ще затвори сайта ти след 5 секунди.
 
От: Ето ви една добра ниша!

Може нишата да е слаба(демек да има място за развиване), но аз не препоръчвам на моите клиенти, също и за себе си, да ползвам този модел.
Струва ми се някак отчаяно в моя сайт за интериорни идеи например да имам банер на авточасти или нещо много грозно като изработка :shock:
Досега съм виждала кофти случаи.
 

Горе