Ето защо НИКОГА не вярвайте на keyword tool на adwords!!!

От: Ето защо НИКОГА не вярвайте на keyword tool на adwords!!!

Готин пример си ми дал, благодаря ти.
Доколкото знам broad search-а не ни върши много работа при предвиждане на трафика. По-скоро реалните посещения са процент от exact search-а в зависимост от серпа.
 
От: Ето защо НИКОГА не вярвайте на keyword tool на adwords!!!

Има много фактори които определят търсенията и в предишни теми е обсъждано че резултата който показва Адоурда трябва да се дели поне на три защото аз съм убеден че когато един човек търси - влиза в първият сайт като се върне да влезе във вторият го отчита като ново търсене и така се оказва че 30к търсения са направени от около 10к реални потребители.
Аз например рядко поглеждам думи дето да са под 150к търсения - практиката ми показва че като ги класираш после няма трафик по тях.
А ето и един интересен пример от ГУМТ много търсена дума УК 10к търсения на ден 300к на месец - държа 5-6 място за един месец 400 влизания 0% ЦТР
 
От: Ето защо НИКОГА не вярвайте на keyword tool на adwords!!!

Да попитам тук за следното:

Търсене за: картофи

Хром -> Около 319 000 резултата (0.22 секунди)

CometBird -> About 156,000 results (0.15 seconds)

K-Meleon -> About 1,750,000 results

Slimbrowser -> About 156,000 results (0.13 seconds)

Safari -> About 1,750,000 results (0.11 seconds)

IE -> About 1,750,000 results

Всичко е гугъл търсене

В ИЕ имам вграден AVG сърч тулбар. През него е това -> About 156,000 results (0.13 seconds) - powered by Google

Това най-вероятно ще е така и за други думи. Просто при търсенето всичко се предава като параметри и в зависимост от тях се връщат резултатите. В случая освен страната, езика и други работи, се включва и браузера и реално става различна заявка. Както сам си писал по-долу резултатите на първата страница са еднакви. А както предполагам всички знаят, като вземеш да цъкаш по страниците с резултатите, те реално свършват много по-рано отколкото уж пише, че са. Така че най-вероятно всички браузери връщат "сериозните" резултати, а пък от там нататък все тая как брои другите, които и без това не се показват и явно Гугъл ги смята за маловажни.
 

Горе