Забранено е продаването на хранителни добавки през Интернет

От: Забранено е продаването на хранителни добавки през Интернет

Е сега вече съвсем прекали с разсъжденията и тълкуванията. Изкара потребителите престъпници а половината форум техни съучастници . :)
Само да вдигаме шум тука няма смисъл щото нямаме власт за да променим закона.
За едно съм съгласна обаче..... никой който има сайт за продажба на въпросните продукти регистриран на негово име с адрес в България не може да е спокоен , че ситуацията е изцяло нп докато съществува този текст в чл. 51 от ЗЗП.
 
Последно редактирано:
От: От: От: От: Забранено е продаването на хранителни добавки през Интернет

Да, така е - малко прекалих. Там пише „предлагането и продажбата“, а не „купуването“. Но някой добър адвокат може и да успее да докаже, че и клиента има вина като подбудител за престъплението - без неговото желание да купува, продавачът нямаше да наруши закона...



Ти си съучастник в извършването на престъплението :) Помагаш за извършване на сделката (може би не носиш наказателна отговорност - това ще го каже някой адвокат - аз не съм компетентен да тълкувам законите). Но истинския нарушител е юридическото лице, което извършва продажбата и ако това юридическо лице се намира в друга страна може би ще му се размине.

от много приказване боли глава :lol:

каквото иска да съм според твоите тълкувания, 1 нещо щи кажа:
НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА МЕ ДОКОСНЕ , сега разииши ? нямам нищо в българия, нито рекламирам в българия,
накратко пренасочвам едни пари, към някого, без те да идват в българия,а парите които аз искарвам седят в интернационална банка, откоято мога да си ги тегля както си искам, ако може някой да ми направи нещо, това е банката, а не българия,
така чи със здраве :lol:
 
Последно редактирано:

Горе