Забранено, но не за всички спрян достъпът до най-популярните онлайн букмейкъри

tovidebne

New Member
Комисията по хазарта поиска да бъде спрян достъпът до най-популярните онлайн букмейкъри
Много скоро изборът на българските фенове на спортните залагания ще бъде силно ограничен. Причината е, че достъпът до подобни интернет сайтовете, сред които и едни от най-популярните букмейкъри в света като Ladbrokes, BetFair, Betathome, ще бъде спрян.

Със свое решение от вторник Държавната комисия по хазарта (ДКХ) прие забранителен списък с общо 22 домейна. Достъпът до тях трябва да бъде ограничен за потребители с IP адреси от България, т.е. вече няма да могат да се правят залози в тях. Освен ако потребителите не излъжат системата чрез различни прокси сървъри, което предполага допълнителни умения. Чисто технически 22-та сайта ще бъдат недостъпни най-късно в края на идната седмица. Решението на регулатора може да се обжалва пред Административния съд в София в срок от 14 дни, но евентуалното му обжалване не спира неговото изпълнение.

В момента лицензирани да предлагат залози върху спортни събития в България са три компании - Българският спортен тотализатор, "Еврофутбол" и "Евробет". Последните две са свързани с Васил Божков. И трите са офлайн оператори.

Друга интересна подробност е, че в забранителния списък са включени само букмейкърски сайтове, но липсват такива, които предлагат покер. От регулатора обясняват единствено, че "предложението за изготвяне на този списък е на база получен сигнал в ДКХ".
Тия нямат спирачки. Скоро ще сме по-зле от Арабите. Ще могат да се отварят само сайтове възхваляващи правителството.
 
От: Забранено, но не за всички

Ами реално закона го вкара предишното правителство. Букмейкърите имаха срок до края на миналата година да се регистрират. Явно не са се.
И до колкото си спомням от този закон, уебмастърите нямат право да рекламират букмейкърите от забранения списък.
 
От: Забранено, но не за всички

Интересно решение на ДКХ, само не пише какво е подтикнало към решението за забрана. Явно Божков е започнал да обеднява, след като Еврофутбол предлага най-ниските коефициенти и най-малко възможности за игри, докато онлайн букитата правят всичко възможно да привлекат клиенти и пускат добри промоции. Направо да ни забранят да влизаме в интернет, че и вестниците да се купуват. Ебаси смотаната държава сме :twisted:
 
От: Забранено, но не за всички

А ако регистрират ново дружество, на нов домейн, отново ли важи забраната?
 
Re: Забранено, но не за всички

Някой знае ли къде го има този списък и както точно пише там? Достъп до домейни ли трябва да се ограничава, достъп до IP адреси или какво?
Ако е по домейни - просто си слагаш примерно 8.8.8.8 за днс на пц-то и си действаш.
 
От: Забранено, но не за всички

Шанса да успеят да го направят клони към -1. Не знам колко от вас знаят, но в България е забранено online залагането с закон който е в сила от преди 10 години и нагоре (преди 10 години едни букита ми пратиха писмо с което ми затваряха акаунта и ми пратиха линк към БГ законодателството в което е забранено да се залага по интернет). Не си пазя писмото, но ще го потърся. Може от тогава да има някакви промени в закона де (то преди 10 години беше дивия запад в България и дори PayPal не ни искаше)
 
От: Забранено, но не за всички

Има някви промени и те влязоха в сила от тази година. Въпроса е, че няма буки, което да е регистрирано тука и затова ги е яд нашите, щот не могат да лапат пари от данъци и дай да забраним на народа да залага онлайн! Такова е мисленето на всички, като няма кирия, по-добре да го няма това. Има даже букмейкърски къщи, които закриха българските версии, но нз поради каква причина.
 
Re: Забранено, но не за всички

То в България и разпространението на порнография е забранено, и се наказва със затвор, обаче по кабелните телевизии си текат 24 часови порно канали. Та повечето закони в БГ са такива - направени са така, че винаги да си в прегрешение за нещо и ако "не слушаш" винаги ще намерят за какво да те прецакат и глобят / осъдят.
 
От: Забранено, но не за всички

Онлаин хазарта не го ли забраниха и в щатите минала година? Имаше нещо...
 
От: Забранено, но не за всички

Интересно, защо коментирата толкова стара новина?
Още миналата година когато приеха промените в закона и предложиха на букмейкърите да си закупят лиценз едни от най-големите bwin просто резнаха всички от България.

@redrum като разберат за новото дружество просто ще им пратят инфо относно закона и ще им искат пари за лиценз или да затварят врати за нашата страна.
 
От: Забранено, но не за всички

Ми те ще затворят врати повечето, лека по-лека започнаха да се дърпат.. закриват БГ версиите.. май и ние ще се насочваме към чужбина..
 
аз очаквам стартиране на процедура в еверопейския съд за нарушаване на договора за ЕС и отказ за свободен достъп до услуги от фирма регистриана в държава челнак на ЕС

да видим дали съм прав иначе тези извън ес ще си останът в списъка... трябва им пълнене на хазната ама няма да стане по този начин Герб го гласува този закон така че им е по скъпо да се регнат тук отколкото в друга дъжава

пп и пишете читави заглавия :)
 
От: Забранено, но не за всички спрян достъпът до най-популярните онлайн букмейкъри

Никой няма да тръгне да прави нови дружества специално за България, защото не сме толкова голям пазар и не се интересуват особено от нас.

coolice, хазартните игри от известно време не са част от правото за свободно придвижване на стоки и услуги в рамките на ЕС и ЕК реши всяка държава сама да си решава дали да допуска онлайн букита или не.

Известно е, че Пламен Орешарски е приближен на Васил Божков, така че е ясно защо се прави цялата работа. А това, че потърпевши са обикновените потребители по нашите територии не е нещо, на което да се обръща внимание по принцип.
 
Всъщност обикновените потребители са потърпевши само на пръв поглед, В по-общ план за тях би било по-добре ако изобщо спрат да залагат и да се занимават с хазарт. Което едва ли ще стане де, то все едно да откажат цигарите... но един отказал се да има - все файда,
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Забранено, но не за всички спрян достъпът до най-популярните онлайн букмейкъри

На обикновените потребители ще им се наложи да практикуват хобито си при по- неизгодни условия в родния букмейкър, което не е по- добре за тях.
 

Горе