Задържане на посетителя на страницата

От доста време се чудя как да удължа престоя на потребителя в сайта си. В момента прекарва около 1 минута на сайта, което не ме устройва. Установила съм, че лично мен ме задържа карето "Подобни статии" и добавих такова, но не видях да има някакво подобрение (то и самата добавка не е особено добра, ще трябва да намеря друга). Иска ми се да добавя изскачащо в долния ъгъл предложение за статия като в bb-team.org . Надявам се да има ефект.
Иска ми се да увелича не само престоя, но и лоялността. Таргет групата ми е такава, че не се абонират на newsletter-и, които да ги връщат.

Та какви според вас са триковете за задържане на потребителя повече време върху сайта?
 
От: Задържане на посетителя на страницата

Е дай адреса да видим. То общо взето няма универсално решение, за всеки сайт и дизайн се подхожда индивидуално.
Може би предоставяш прекалено много инфо или прекалено малко.
Лично аз като видя някоя дълга статия и се отказвам да чета, ако не е подразбита правилно и да са акцентирани важните моменти
 
От: Задържане на посетителя на страницата

Когато нещо не ми е интересно, нищо не може да ме задържи. Интересно, уникално и увлекателно съдържание е истината. А иначе като идея мога да предложа може би нещо като игра в сайта, която е част от бранда. Ще ти увеличи престоя но какъв е смисъла ако другото не се харесва?
 
От: Задържане на посетителя на страницата

Също от къде и как ти идва трафика към страниците? Ако е от търсачките - посетителите очакват 1.точен, 2.интересен и 3.уникален отговор върху тези ключови думи. Също и описанието което излиза в сайта ти за търсачките. Помисли - това което излиза в описанието за една твоя страница в търсачките - след това когато посетителя е на страницата ти - колко бързо ще намери това което е прочел в описанието. А въобще ще го намери ли на тази страница? А ще намери ли на страницата това което си му обещал в описанието или което си предизвикал впечатление, че ще намери. Това е разбира се ако трафика идва от търсачките, но принципно ако идва от другаде опитай се да приспособиш тези анализи към този източник :) :)
 
Последно редактирано:

Горе