Закъсах.БГ

Дискусията в 'Успей с Нас' стартирана от D.D., Апр 15, 2019.

 1. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Здравейте,
  не съм съвсем сигурен, че съм открил правилния раздел. Но се надявам, това да не е толкова фатално и непоправимо.
  В духа на форума искам да споделя един нов проект за чиято реализация получих подкрепа тук. Преди време мои познати споделиха за особености и трудности при осъществяването на услуги от типа Пътна помощ. Хаотичен пазар и слабо информирани потребители. Липса на представа в момент на нужда как и към кого да се обърнат. В резултат звънене на роднини и познати та докато някой, някъде, някак си стигне до специализирана помощ. И не дай си боже да е нощем. Забавна картинка.
  Останалото го знае всеки тук. План, бюджет, екип, здраво бачкане, тестове и..... ей го на. Пръкна се първата му версийка на проектчето. Дори и в два варианта. Просто версията за България и българския потребител /най вече заради домейна/ е напълно неизползваема за чуждите туристи и транзитно преминаващите чужди граждани.
  Имаме си още неща за дооправяне, но с подкрепата на потребителите се надявам бързо да допрецизираме пропуските.
  И както обещах на участниците в конкурса за лого ще представям периодично къде и как ще използвам техните предложения от тази тема: https://www.predpriemach.com/threads/Лого-Пътна-помощ.78634/
  Описание на проекта /моля за разбиране, ама това ми е първия опит, а аз съм програмист колкото и Мечо Пух е Малката Русалка/ сме представили тук: https://www.my.roadside-assistance.bg/
  Ето така изглежда за потребителите в България: https://закъсах.бг
  А така за чуждите граждани: https://roadside-assistance.online/
  И да напомня за пианиста..... ;)
   
 2. slavchev

  slavchev Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 20, 2012
  Съобщения:
  2,137
  Харесвания:
  442
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  CEO
  Място:
  Някъде там
  Идеята е добра, дано успееш да я развиеш, само не ме кефи логото. Прекалено детско е, в конкурса имаше много добри предложения. На стойнефф и синистър бяха трепач, по-добре го промени :)
   
 3. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Благодаря за препоръките. Относно логото, аз като тотално опериран от всякакви естетически възприятия, се въздържах от крайно мнение! Обаче консултантите по проекта на база на техни си анализи и проучвания на аудитория, потребители, калинки и градинки....... не та не. В началото ще е това. И да ти кажа май излязоха прави. От реакциите на нежната половинка в социалните мрежи се оказва, че много му симпатизират. И това определено помага да го запомнят и направят връзка с услугата при нужда. Доброто в случая е, че разполагам с няколко предложения в различен стил, и мога да инициирам еволюционни промени. ;)
   
 4. SinisterSmile94

  SinisterSmile94 Active Member

  Рег.:
  Авг 15, 2018
  Съобщения:
  107
  Харесвания:
  54
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Колега не знам кой е правил сайта, но трябва да го пооправиш. Предполагам използваш някакъв бг хостинг. За потребителите които посещават сайта ще е почти ок, но за потребителите от други държави ще има да почакат доста докато зареди сайта. Като цяло трябва ти една доста хубава оптимизация. Липсват доста неща, а го погледнах само на бързо.

  П.С- Видях че ползваш DigitalOcean.
   
 5. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  Домейна не михаресва, шрифта по този начин не се чете особено в топ бара. Като цяло темата иска доста пипване. Също това трябва да е на Mobile APP, а не сайт. И кой ще се регистрира по този начин когато му трябва нещо бързо. Направи го като каталог, поне да се виждат без регистрация.
   
 6. SinisterSmile94

  SinisterSmile94 Active Member

  Рег.:
  Авг 15, 2018
  Съобщения:
  107
  Харесвания:
  54
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  За mobile APP съм съгласен, но не пречи да има и сайт.
   
 7. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  155
  Харесвания:
  52
  Точки:
  28
  Като искате пазете си логото (говоря за българската версия), но ... този камион. Определено ми прилича на тези превозни средства, които носят контейнери за строителни отпадъци. Чувството се засилва по неравномерното набраздяване вляво. То не предизвиква чувство за скорост, а по-скоро за разсипване на съдържаните отпадъци. Като цяло това ми звучи - ако закъсате, то ще дойдем да изхвърлим автомобила ви.
  Иначе към текста на логото нямам забележки - оригинално и тематично е.
   
 8. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  260
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Why not both ?

  Сайта изглежда доста добре, макар че то и няма нещо кой знае какво в него ( поне на този етап ).
  How it works е направен много готино, допада ми.
  Концепцията е интересна. Да чукна на дърво не ми се е налагало да търся пътна помощ, но този вариант в който ми показва най-близките до мен ми изглежда перфектен. Точно така си представям, че бих търсил.

  Защо не работи за десктоп браузъри ?
  Виждам, че има логин и регистрация. За какво всъщност ще се използва акаунта ? До колкото разбирам работата може да се свърши и без акаунт.
  Видях, че има и ФБ група. Интересно ми е каква ѝ е идеята ? В смисъл аз си представям, че пътна помощ се използва веднъж на високосна година.
  И домейна на кирилица дали няма да обърква потребителите ? Какви са ви наблюденията в този случай ? Аз доста се чудих за домейн на кирилица, но в край на сметка се спръх на такъв на латиница, което доста ограничи избора.

  пс: Не се заяждам, а ми е любопитно.

  btw: FB & IG линковете в дъното са разменени.
   
  Dafa Web харесва това.
 9. Green Bars

  Green Bars Well-Known Member

  Рег.:
  Май 8, 2008
  Съобщения:
  2,614
  Харесвания:
  249
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  не разбирам защо имате .bg домейн, а основният сайт ви е на .online
   
 10. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Е не! Шест мнения и всичките градивни, колегиални и смислени!
  Според мен сме на път да разбием лошото усещане за отношението в българските форуми.
  Ще опитам да отговоря на всяко мнение поотделно с надеждата да внеса яснота и изкрънкам още малко препоръки:)
   
  Svetliooo харесва това.
 11. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Относно сайта. Много се надявам да може да се размине само с хубава оптимизация. Според някои специалисти информационното сайтче на адрес: https://www.my.roadside-assistance.bg/
  си е за боклука и ще трябва да се направи наново. За там поемам лична отговорност. Ползвах WIX за да направя нещо като задание. Фирми за Пътна помощ, знаейки за проекта, ме напънаха да го пускаме и аз се видях в чудо как да предоставям детайлна информация за проекта в мрежите, на мейла и по телефона. Та хубаво лошо го публикувах само и само да си поема глътка въздух. Просто надделя варианта по-добре някакъв за временно отколкото никакъв.
  Вашето мнение направи задачката приоритетна;)
   
 12. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Ох, и тук съвсем уместни забележки. Още днес изчезва бутончето за регистрация. То донесе много объркване. Идеята ни беше на втори етап ако някой потребител се е регистрирал и посочил данни за автомобила си да се активира филтър, който да му визуализира само подходящите за неговия автомобил Пътни помощи. Иначе си се виждат без регистрация всички.
  Приложение или сайт. Това също беше трудно решение. Проучванията показаха, че все по малко потребители желаят да инсталират приложения. А и то операционни системи, версиии...
  Та засега със сайт изглежда по-лесно и за реализация и за поддръжка.
   
  Dafa Web харесва това.
 13. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Това май не трябваше да го чета!:eek:
  Влезе ми в главата и не намирам доводи да го оспоря! Вече мина час и ставам все по съгласен с вас. Май ще се примолвам на дизайнера за разрешение за промяна.
   
 14. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Умишлено направихме ограничението за десктоп браузъри и го активирахме преди три дни. Основните причини са, че липсата на GPS позициониране "хвърлила в потрес" потребители и ни засипаха с въпроси от рода на: "Как ще ни намерят когато вие ми показвате компютъра на друго място?" а и честичко натискат бутончето позвъни. Ей така, за проба. За регистрацията отговорих по-горе и от утре ще е само Вход за водачите на Пътна помощ за да се визуализират техните функционалности.
  Относно домейните: Една от задачките беше за потребители за които roadside assistanse e далечно понятие да има възможност лесно и бързо да запомнят нещо по простичко като закъсах.бг. Иначе за подготвените потребители и чуждите граждани са си напълно на разположение:
  https://road-assistance.bg/
  https://roadside-assistance.bg/
  Поради това, че в процес на работа използвахме за консултации и фирми за Пътна помощ от погранични райони се оказа, че колегите им от Румъния и Гърция също проявяват интерес към платформата. Там домейн .bg трудно би се възприел. Та за тях са на разположение:
  https://road-assistance.online/
  https://roadside-assistance.online/
  Опитвам се да отговоря на всички очаквания.
  ФБ групата няма никаква бизнес идея. Място за споделяне на добро настроение и пожелания.
   
 15. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Надявам се, че с предните постове донякъде отговорих. Но и за мен си е каша още. С времето предполагам, ще си покаже кой е верния модел и ще акцентираме върху него.
   
 16. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  260
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Радвам, се че приемаш ( минавам на Ти, ако не възразяваш ) градивната критика така добре. Доста хора се мусят и изпадат в защитна реакция. Твоят е правилният подход, браво.

  За домейна друго имах предвид. Защо е изписан на кирилица ? Т.е. как стигнахте до заключението за домейн изписан на кирилица ? Да, разбрах частта че ще е насочен към българската аудитория, но хората пишат ли домейни на кирилица ?
  И няма ли да настане объркване за гугъл при наличието на няколко различни домейна сочещи към един сайт ? Като дублиране на съдържанието например ?
   
 17. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Благодаря. И на мен на Ти ми е по-приятно.
  Относно домейна на кирилица: Май не познавам някой който да пише домейн на кирилица. Ситуацията в един момент изглеждаше дотолкова объркваща, че просто нямаш верен ход. Всичко свързано с думичките Пътна помощ е така щуро интерпретирано и са ползвани такива домейни, че според мнението на специалисти трябва кардинално различен подход. Базиран на неписането. Шантаво звучи но има и шанс да проработи. Скоро ще мога да споделя и повече подробности от експеримента.
   
  Dafa Web и Svetliooo харесват това.
 18. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  260
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Страхотно, ще се радвам да науча нещо ново.

  А доколкото разбрах това всъщност представлява платформа в която камиони, които предлагат пътна помощ могат да се регистрират и да бъдат намирани според локацията, така ли ? Или всички камиони са ваши ?
   
 19. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  486
  Харесвания:
  160
  Точки:
  43
  Как си го представяш това? Закъсваш на магистралата и почваш да търсиш апп за пътна помощ в плей стора?!?
  За такива инцидентни и кратковременни ползвания никой да има инсталира аппа.
   
  Dafa Web харесва това.
 20. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  101
  Харесвания:
  57
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Това е платформа в която всички камиони извършващи услуги от типа Пътна помощ се регистрират и визуализират посредством предоставено от нас оборудване. Нито един не е наш.
   
  Svetliooo харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice