Запитване за международни преводи

Maji92

Active Member
Здравейте!
Искам да попитам кой как постъпва.
Става на въпрос за получаване на пари от Италия.
Коя банка е най-добре.
Също така и за изпращане към същата държава.
Благодаря предварително
 
От: Запитване за международни преводи

За (почти)всякакви преводи в Европа можеш да използваш http://transferwise.com/u/52761 (линка ти гарантира първия трансфер до 3 хиляди паунда или аналогична сума като безплатен)

Бързи са (по-бързи отколкото пише на сайта им) и са по-евтини от всяка банка в България. Например за трансфер около 500 евро ми взеха около 5 лева, а аз спестих около 50 лева от по-добрия курс от при банката (който при еврото разбира се е що-годе по-изгоден спрямо паундовете, но пак е по-евтино през сайта) и таксите за превода.

Регваш се http://transferwise.com/u/52761 , подготвяш плащането на сайта им, те ти казват в коя сметка в България да преведеш левчетата си, те ги превалутират и ги изпращат където искаш. Т.е. към цялото това се добавя и един превод в левове междубанков - 2 лева или по-малко. Ти седиш и си пиеш кафето.

Ако плащаш фактури и искаш контрагента ти да получи точна сума използвай инструмента им за точни суми, така ще трябва да им преведеш с малко повече, но ще ти върнат разликата след като определят точния курс на който ще превалутират. Така ще избегнеш разлики от исканото по фактура и изпратеното.

По-изгодно от това е само СЕПА превода, но за момента никоя банка не го предлага.

(линка е реферален, както ти ще получиш безплатен превод, така и аз ще получа бонус от сайта)
 

Горе