Започване на СЕО Агенция в България ?

Убеден съм че човека има работа за 6ма. Като му гледам темите си припечелва добре. Аз наскоро пуснах една в пазара и без напъване, безплатни копия и др. си получавам по няколко поръчки на ден. Като че ли най-добрия "Пазар" на който съм попадал. Warrior форума е по-добре за книжки, но услуги не вървят.
За http://www.blackhatworld.com/ става въпрос
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Има един стар виц дето японска делегация дошла в БГ по времето на комунизма и ги завели да видят най новото ни предприятие - един от японците казал - при нас в такова предприятие работят 8 човека а при вас колко - придружаващият отговорил 9
През ноща и двамата не могли да спят - Японеца цела нощ се чудил за какво го ползват деветият човек, а българина че е излъгал човека и девет души ни е само администрацията.
Та и аз като японеца се чудя какво ще правят 6 човека в СЕО фирма
Как какво? Ще си разказват вицове.
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Добра реклама му направихте, дайте линк към услугите му, че ме заинтригувахте.
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

soulravager,

За да отвориш офис Наемът и помещението са най-лесната работа. Предвид факта, че клиентите ти няма да идват на място една гарсониера или двустаен в кварталите върши отлична работа. Проблемът идва от другите "подробности"

1. Връзката към интернет - в момента всеки от фрилансърите ти се спасява поединично, когато обаче накачулиш всички на една конекция определено ще започнеш да издишаш. Увери се, че в квартала имаш поне трима доставчика на интернет. Прокарай по един нет на всички и вържи компютрите си поотделно към доставчиците т.е. два компа на един. Ако искаш закачи по един рутер ако угасне някой от доставчиците да не стоят двама души без работа
2. компютрите - в момента всеки фрилансър си бачка на неговия си компютър. Ако обаче ги задължиш да се преместят в офис, не можеш да ги накараш да си донесат компютрите. Абсурдно е.
3. Фрилансърът не е като служителя. Всеки от хората, с които работиш в момента гледа на приходите от работа с теб като странични или допълнителни приходи. Не казвам, че изкарват хиляди освен твоите пари обаче разполагат с времето си. Т.е. едно е да се шматка цял ден по молчетата и вечерта да реши да ти изпълни поръчката друго е да е в осем в офиса и да си тръгне в пет. Още един момент - на фрилансъра плащаш на свършена работа, на служителя не можеш да му плащаш на свършена работа. Ако искаш някой да ти е на разположение от 8 до пет не можеш да му кажеш, "Ама днес нямаше работа, ти нищо че кисна тук цял ден - пари няма". Поражда се въпроса - ще плащаш заплата? Ако ще плащаш заплата е много по-разумно да го правиш през фирма т.е. трябва да си регистрираш едно ЕООД (ботуза едва ли ще се домъкне до тук за да правите ООД) и да назначиш тия хора като служители. Автоматично влизаш на съвсем различно ниво на управление, счетоводство и взаимоотношения - финансово казано брой още 30% отгоре за осигуровки и данъци, още едни мазни осигуровки за теб като управител и т.н. Хвърли едно око на това http://schetovoditel.com/files/calculatori/calculatorrz2011.php за да се ориентираш грубо. На човек имаш по 50 лв месечно осигуровки и данъци върху МРЗ. За теб ще е при минимум от 600-700 лв като управител т.е. тръгваш на минус 500 лв всеки месец само за държавата.
4. Контролът и скатаването - в секундата, в която превърнеш фрилансърите си в служители и започнеш да им плащаш твърдо вместо на заработка те нямат интерес да работят а да се скатават. Ти искаш контрол т.е. вместо в момента да се чудиш Пешо де се мотае с поръчката да можеш да отидеш до бюрото му и да го изюркаш да си размърда четирибуквието. Най-важното нещо в контрола е мотивацията. В момента, в който хората ти знаят, че вали гърми те ще си получат твърдото, нямат зор да се напъват да работят. Може би ще трябва да помислиш за схема твърдо+процент (заработка) - съответно твърдото е "удоволствието" да са ти 8 часа дневно на разположение а процентът е действително свършената работа. Има още един момент - ако в момента средно от теб един фрилансър заработва ХХХ лв обясни ми каква му е мотивацията да работи за същите пари обаче да му се налага да се лиши от свободното си време от 8 до пет? В резюме - за да ги мотивираш, трябва практически да им плащаш повече от сега.
5. Разпределение на работата - ако някой от фрилансърите не те кефи, не работи качествено и т.н. в момента просот можеш да спреш да му възлагаш поръчки. Ако обаче ти е в офиса и идва всеки ден ти губиш от това, че не работи. да не говорим, че е доста по-трудно да се освободиш от служител с трудов договор отколкото от фрилансър.

Честно казано това са само няколко неща, които ми идват на ум съвсем спонтанно. При по-детайлно обмисляне ще изскочат още редица детайли и съответно разходи и организационни проблеми. Моето мнение - прецени добре "цената на контрола"
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

"Може би ще трябва да помислиш за схема твърдо+процент (заработка)"

Точно това ми беше идеята, иначе аз няма да наемам тези freelanceri а други хора...
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Натискам Free Trial, попълвам всичко и накрая: Please provide security code!
...
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Стана и сега си чакам имейла.
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Изглежда яко успех пичове ;)
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Е-мейл Verification-a се е бъгнал нещо... Ще му дърпам ушите на китаеца.
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Много добре изглежда! Мейла си бачка...
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Първите ми впечатления от услугата на човека са меко казано много добри! Ще изчакам още ден два да видя как вървят нещата, но така като гледам пари от мен към него ще има.
 
От: Започване на СЕО Агенция в България ?

Първите ми впечатления от услугата на човека са меко казано много добри! Ще изчакам още ден два да видя как вървят нещата, но така като гледам пари от мен към него ще има.

Има безплатен 7 дневен Trial, пишете в темата Username и ще ви одобря акаунтът.

НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ СЪОБЩЕНИЯ!!!
 

Горе