Защо сме такива?

razdumka

Active Member
Защо от такива,
, (какви прецизни думи, какво перо, какви послания)

станахме такива?

А какво ще кажете за това? Брояло се е за кръчмарска музика, своево рода чалга (Ха - ха, ако са знаели какво им е приготвил Митьо ИнДжИнера)

НАЗДРАВЕ!
 
Последно редактирано:
Забравихте най-долното стъпало обаче :D :D :D


Не-е-е, не съм го забравил, просто като се сетя и започвам да плача. Снощи гледах на "Господарите" някакъв клип... ми цяла нощ се въртях насън. То това пък абсолютно не мога да го разбера като социално явление.
 
Всъщност, темата е адски философска и с невероятна дълбочина. :)

Можеш да вземеш музикални примери от цялото земно кълбо, доказващи нагледно наличието на индивиди с много нисък коефициент на интелигентност. Ако все още си задаваш въпроса: ''Защо сме такива'' след това, значи не схващаш цялата красота на живота, изразяваща се в огромното биологично разнообразие. :)

П.с. Темата сам ли я пусна в кофата или тя сама се насочи към този раздел? :)
 
И все пак, дали може да се съди според предпочитаната музика, за културата, интелекта и просперитета на индивида и обществото?
Зависи. Обикновено чалга манията и манията по глупавите, лишени от всякакъв вкус песни, минава през студентските години. След това, ако човекът продължава да прави същите неща като тийнейджър/студент, нещата придобиват трагична степен на опасност.... опасност за обществото. Лично аз никога не съм възприемал чалгата за музика, на чалготеки не съм ходил, салфекти не съм хвърлял, но много мои познати са го правили - това не им пречи да са интелигентни и успешни. Това как се забавляваш не определя какъв човек си - само на пръв поглед е така. Това с какъв бизнес се занимаваш - също. Може би до някаква степен, но не изцяло.
 
И все пак, дали може да се съди според предпочитаната музика, за културата, интелекта и просперитета на индивида и обществото?
Можеш да съдиш по много неща, а не само по музиката. Както се казва: бременност, кашлица и простотия не могат да се крият дълго.
Простотията и ниският интелект не си личат само по музиката, обаче. Някой може да слуша Чайковски, но ако го надъни в 2 през нощта или го надуе в паркиран автомобил си е пълен простак, та ако ще да е най-ерудираният пич във вселената.
Съгласна съм с @cross, че само по стила музика не може да се съди за хората.
 
Последно редактирано:
Съгласен съм с @nandibandi. Особено се притеснявам от хора, които слушат Вагнер, но си прав, че за хората не може да се съди по предпочитаната музика. Още повече, че повечето смесват стиловете според настроението.
 
Кво се правите, все едно не сте слушали гумени глави като бяхте малки ... ако не пък не сте още по жалко ...

 
Ми ти по това време си бил на 2-3 годинки, така че нормално. :)
То това е показателно за качеството на музиката. Има песни, които се слушат днес, а никой от нас не е бил роден, когато са създавани.
 

Горе