За започна ли в blogspot.bg

Здравейте! Виждам че платформата blogspot.bg се ползва от някои известни блогъри, и че има добра опция за форматиране на текста, коментари от анонимни потребители /това за мен е важно/ и също - много добра статистика, вкл. от коя държава е влизано.

Имате ли други добри думи или напротив, предупреждения, относно тази платформа, на която мисля да стартирам блог?
 
за начало е добре, има пълните функционалности за един блог, има и ефектни теми които да смениш и да изглежда блога наистина добре
 
Става. Самата платформа е на google. Предупреждения не може да има освен, че има малки ограничения ако решиш да правиш красив дизайн.
 
може и красив дизайн, има доста добри теми
 
И тук е интересният въпрос. Ако имаш 3 поста на месец, но всеки има по 1000 посещения, правят 3000. Ако имаш 30 поста на месец, и всеки има по 10 заблудени посещения :-D пак стават 3000.

Адсенс какво отчита тука? Месечно бройката или средната бройка на постинг?
 
много зависи, ако е на английски и е в ниша примерно застраховане, кредити, форекс кликовете от трафик от щатите, англия и подобни са по 1 евро и нагоре, така че и с тези посещения може да правиш пари
 
На български ще е блогът. Не разбрах за кликанията. Щом е посетен, тоест някой е прочел саттията ми, но може да не е кликнал на рекламата отстрани... Аха, ясно.

Да не се наложи да пиша скучни статии, та хората от немай-къде да кликат по рекламата? : )

По-скоро вероятно трябва, ако ще пиша за психология и житейски проблеми, понеже ще се появят рекламки от психолози, хората да си кажат - о, имам проблем, я да ида и при специалист! Тоест, да се предполага че съдържанието ми ще провокира към потребление. Правилно ли се изразих?
 
български е 3-5 стотинки клика, ще събираш с години за да теглиш
 
Тогава би следвало българските рекламисти да печелят твърде лесно с Адсенс рекламките из нашите блогове? За сметка на бедните блогъри...

Между другото има ли рейтинг на АдСенс думите на български, мисля че някъде имаше такава класация...
 
В момента не знам къде има такава статистика, но не очаквай повече от 4-5 стотинки средна цена, даже са много и то в по-конкурентните ниши.
За да печелиш нормални пари месечно трябва доста посещения да имаш, а това означава и доста труд. Също е важно за цената на рекламата от къде идват посетителите, от търсене или от скапани публикации във фейса.
 
Ако правиш 3 поста на месец в следващите 3 години няма да събереш повече от 30-40 посещения на ден.
Трябват ти 5000 - 15 000 посещения на ден за да видиш някакви пари.
 
тука изрових разни неща които съм правил преди 7-8 години когато беше на мода блогъра

myblogger-port-folio.blogspot.com/
 
Направи си блог, но както вече ти казаха, не очаквай печалба от него. Даже по-добре и реклами да не му слагаш ( адсенсе ).
 

Горе