За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

• За

Votes: 40 58.8%
  • Против

Votes: 29 42.6%

• Общо гласове
    68
Работя с чужденци и отдавна ми е станало ясно, че равенство там няма. Колкото и да се пънем и правим на маймуни за идеално равенство не може да се говори. Винаги на този в чиято страна си попаднал мнението му ще е над твоето, него ще избират за по-хубавите позиции (освен ако нямат друг избор), ще те поглеждат накриво от време на време и все такива неща. Но това е за социалното неравенство. При икономиката и политиката - всяка държава пак гледа себе си, но вече опираме и до въпроса за презюмпцията за равнопоставеност (според дела, който е успяла да защити съответната страна според размер на икономика и прочее).

Пиша код и правя дизайн на цена, която за последните 4 години съм вдигнал с общо 15%. И това е заради инфлацията на практически всичко в страната. За клиенти, които не работят с евро, цената е винаги 20% отгоре поради възможни отклонения/колебания в курса на валутата им спрямо еврото. Дори фризьорката ми взима двойно вече за този период от време, а не си правя перчеми, бради и прочее нежности.
Тоест вдигаш цени заради еврото 👍

518189609_718997871002795_1020235944985870461_n.jpg

Тоест вдига заради инфлацията. Чети добре. Повози се малко в трамвая с климатик, да те обдуха добре. ;)
Инфалцията се покачва заради? От заветните 2,7 % във великия конвергентен доклад до невероятните почти 30% 😁 а трамвайчето е ваше европейско ползвайте си го.

Инфалцията се покачва заради? От заветните 2,7 % във великия конвергентен доклад до невероятните почти 30% 😁 а трамвайчето е ваше европейско ползвайте си го.
Абе на човек, на който Европа му е виновна за всичко какво точно трябва да се обяснява.
И да знаеш, при полова немощ, пак Европа е виновна. ;)

Абе на човек, на който Европа му е виновна за всичко какво точно трябва да се обяснява.
И да знаеш, при полова немощ, пак Европа е виновна. ;)
Спорили сме и друг път.Да ти примоня един спор относно проблемите в образованието за което аз твърдях, че е манипулирано от ес. Съвсем наскоро няма и 3 месеца един бивш министър каза в сутрешен тв блок, че какво да влиза в учебните програми е идвало от Брюксел последните години. Ама не няма връзка падението на държавата ни с ес.

@Krumov проблема на шаблоните, е че имат некви изкривени разбирания.. ти им казваш, че ония отгоре праят схеми с инфлацията.. копейка си бил, след два поста пишат, че са си вдигнали цените заради.. инфлацията..

А Ганьо дето още не разбрал, че бежанците ни ги връщат на порции даже нема и да го коментирам.. за 2024 са ни върнали около 600... аз не помня да са ни ги изсипали на 3 синджира.

Тоест вдигаш цени заради еврото 👍
Е как точно стигна до този извод, след като говоря за промяна в цените от 2021г до 2025г, а еврото ще се приеме в страната ни от 2026?
Да, таксувам в евро, но съм избрал да живея в България и поради този факт поради инфлацията докато ползваме лева (нарочно го пиша това, дори го подчертавам за да видим реакция ще има ли) ми се налага да повиша с малко цените, защото 15% за 4 години е по 3.75% на година при инфлация, която реално бе няколко пъти по-висока.
И тъй като виждам, че се споменава повода за инфлацията в страната да е еврото - щеше да има инфлация заради еврото ако лева не бе вързан с него чрез валутния борд. И докато е вързан за него или го приемем - инфлация поради тази причина не може да има. Елементарно е.
Инфлацията дойде поради растящи цени на енергоносители, оттам - на продукция, което пък повиши цените на услугите и т.н. в цяла Европа. Нашенци да не са по-назад пък се пос*аха от напън да вдигат цени и спекулират дори когато нямаше фактори, които да предизвикват такова поведение. За капак и политиците ни решиха да помпят потребление чрез изкуствено вдигане на пенсии и заплати (за да се генерира привиден икономически растеж), никой не натисна банките да вдигнат малко лихвите за да озаптят поне малко растежа на цените на недвижимите имоти и...все такива работи.

Последно редактирано:
поради инфлацията докато ползваме лева (нарочно го пиша това, дори го подчертавам за да видим реакция ще има ли) ми се налага да повиша с малко цените, защото 15% за 4 години е по 3.75% на година при инфлация, която реално бе няколко пъти по-висока.

Тоест, не си съгласен с оповестените 2,7% процента инфлация, вписани в конвергентния доклад?
Тоест, съгласен си да влезем в структура, без да покриваме основните Ѝ критерии за членство?

Спести си вербалните гимнастики. Всички знаем, че не сме за там, но някои (по-малката част от българския народ) много държите да сте ''европейци''. Съжалявам, че трябва да ви счупя надеждите, но платежните средства няма да ви направят равни на ония. Комплексите ви за малоценност няма да ви позволят да се изравните с тях. Да, да... знам, че сте мега-гига бизнесмяни. Мъск ви иска пари назаем за цигари през ден...

Е как точно стигна до този извод, след като говоря за промяна в цените от 2021г до 2025г, а еврото ще се приеме в страната ни от 2026?
Да, таксувам в евро, но съм избрал да живея в България и поради този факт поради инфлацията докато ползваме лева (нарочно го пиша това, дори го подчертавам за да видим реакция ще има ли) ми се налага да повиша с малко цените, защото 15% за 4 години е по 3.75% на година при инфлация, която реално бе няколко пъти по-висока.
Тоест според политическите сили които представялват вас ( тази част от обществото която се чувства европейци ) инфлация няма, но ти вдигаш цените заради инфлацията която се е появила защото ползваме лева?!?

Продължаваш с елементаризмите и това ще е последното, което ще напиша - запитай се кой бе предимно на власт и колко тя бе представена от една-единствена партия през периода 2021-2025г. Имаше ли избори, станаха ли няколко войни наоколо, международните отношения и ситуация непроменени ли останаха? В цял свят инфлация от около и над 3% няма ли? Не се ли обезценява евро, долар и всичко с годините? През този период валута сменяхме ли и как еврото би било виновно за каквото и да е?
Ти като какъв се чувстваш - азиатец, латинос, африканец или европеец?

От девет кладенеца вода защо инфлацията е ОГРОМНА и нито дума защо ни приеха с показатели, които не кореспондират с реалността? Защо не ни приемаха в шенген, когато покривахме критериите, а ни приемат в еврозоната, когато е ясно и на децата, че не ги? От любов ще да е?!

инфлация няма, но ти вдигаш цените заради инфлацията която се е появила защото ползваме лева?!?
Отчетоха 0% месечна инфлация, що го папагалстваш тва не знам, като той говори за години назад и едва ли си формира цената на месечна база. Ква е тая мания да обвързваш всяко нещо с Еврото, не знам.

Инфлацията може да е 0% и пак някои стоки да поскъпват, а други да поевтиняват. Тва е среден индекс на база на цялата кошница, едни стоки имат по-голяма тежест, а други по-малка. Ако някоя хранителна стока има 20% увеличение, а има спад в горивата например, разликата в средната стойност ще е минимална. Тва не значи, че някой те лъже в данните или еврото ша та съсипе.

Горе