Работя с чужденци и отдавна ми е станало ясно, че равенство там няма. Колкото и да се пънем и правим на маймуни за идеално равенство не може да се говори. Винаги на този в чиято страна си попаднал мнението му ще е над твоето, него ще избират за по-хубавите позиции (освен ако нямат друг избор), ще те поглеждат накриво от време на време и все такива неща. Но това е за социалното неравенство. При икономиката и политиката - всяка държава пак гледа себе си, но вече опираме и до въпроса за презюмпцията за равнопоставеност (според дела, който е успяла да защити съответната страна според размер на икономика и прочее).
Пиша код и правя дизайн на цена, която за последните 4 години съм вдигнал с общо 15%. И това е заради инфлацията на практически всичко в страната. За клиенти, които не работят с евро, цената е винаги 20% отгоре поради възможни отклонения/колебания в курса на валутата им спрямо еврото. Дори фризьорката ми взима двойно вече за този период от време, а не си правя перчеми, бради и прочее нежности.