За предприемачи! Инвестиране на крупни суми в Бизнес с добра печалба

Повечето успешни бизнесмени инвестират парите си в сателитни бизнеси .Мултиплицират първата успешна идея която са осъществили , защото вече им е ясно как работи матрицата.Това разбира се става не само с работа а с мислене което е насочено към развиване на творческия потенциал и това как да бъдеш различен и как да имаш продукт с по - голяма полезност от този на конкурента.В момента работя точно по този модел .Не знам дали можеш да станеш милиардер , но със сигурност можеш да искарваш много пари и да се чувсваш добре че си полезен с това което правиш . Парите за успелите хора остават на последно място , просто работата те увлича и те кара да продължаваш напред с нови проекти .
Провалите пък са супер полезни , дават ти най -много опит за това какво да не правиш следващият път , и те учат на страхотна финансова дисциплина .
Абе, не е лесно да научиш тайните на един успешен бизнесмен, но както някой хора споменаха в една тема, предпочитат да дават пари за курви, вместо да "пият вода" от извора.
Напротив не е трудно , такива хора са широко скроени и ще ти разкажат тайните си , стига да може да ги чуем , защото Егото си е .... даже ще ти помогнат.
Има една много интересна компания в Бразилия която се нарича Семко със собственик Рикардо Семлер.Не е голяма /около 200 милиона оборот/ но е с уникална структура и биснес модел.В момента най - големите компании в света с милиарди оборот обучават мениджърите си там.Компаниите на Ричард Брансън ползват същата структура.Може спокоино да се ползва и в малки и средни фирми .В България книгата му се казва "МАВЕРИК - Историята на успеха на най-необикновенното работно място в света".
 
Те ще ги разкажат, но егото много пречи и замъглява. Свидетел съм как идват някакви наивници във форума, питат някаква идиотия, получават супер професионален отговор, който лично знам, че е точно това което трябва да се направи защото да речем съм минал през това, и те пак си знаят тяхното.
 
Доколкото може да се вярва, им плащат 6 стотинки на т/км. Само в пълната посока.
Моята математика показва да не им вярваш:
25 тона в автомобила са 1.50 лв. на километър, а разхода на гориво е ~ 35/100 = 70 лв. ( в едната посока) или 140 лв отиване и връщане т.е. 1.40 разход за километър само за гориво ...
 

Горе