За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

Въпроса е следния:
За домейн www.mysite.com който е с няколко езикови версии инсталирани в папки /en /bg/ /hu и т.н. какъв би бил правилния подход за следене на състоянието им в GWT:
-Следи се само основния домейн и там се следи състоянието, заявките и връзките
-Създават се отделни профили mysite.com/bg mysite.com/hu mysite.com/uk
Благодаря предварително за мненията Ви!
 
От: За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

Аз бих използвал под домени и съответни филтри за всеки под домейн да се следи само избраната държава и отделно за главният домейн. Примерно fr.domain.com. То не че има разлика дали е директория или под домейн де, просто за мен е по-удобно.

Нещо такова е хубаво да се добави на сайта за да знаят търсачките какъв език се използва. Не съм сигурен обаче всички ли поддържат този таг, освен Гугъл, Yandex и Bing:

<link rel="alternate" href="http://fr.domain.com/" hreflang="en-fr" />
<link rel="alternate" href="http://domain.com/" hreflang="main" />
 
От: За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

Тага го използвам, иначе няма да се индексира правилно всяко от съдържанията. Просто липсва информация как да се направи в този случай и по презумция съм го оставил с един основен профил, като ако почнат да се появяват заявки и за другите езици на сайта, тогава значи е ок.
 
От: За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

И мен ме интересува темата за сайт с няколко езика. За да не правя нова ще задам един въпрос тук: ще трябва ли за всеки език да му търся директории за добавяне и да набавям линкове? Също така има ли риск да се прецака нещо по сайта ако примерно вече е създаден сайта и след 3-4 месеца да кажем се преведе. Ако може да дадете и още полезни съвети за сайт на няколко езика.
 
От: За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=182192

http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/03/working-with-multilingual-websites.html

Информация в Интернет има, доста при това. Но за нещо такова аз бих питал и във форума или съпорта на gwt. Те може да ти дадат и други насоки. Аз не също не съм много наясно, може някой тук да знае повече. :)
 
От: За сайт с няколко езикови версии, колко профила в GWT?

За моите различни версии на сайта съм добавил uk.shopix.me, usa.shopix.me.. и съм ги добавил в gwt като различни сайтове.
Всяка версия съм я таргетирал към определена държава и статистиките си излизат чудесно.
катеря и обновявам sitemap-овете редовно на всички и съм задал гугъл да избира коя версия да показва с rel=alternate и canonical
С тези тагове според мен ако се бута основният домейн и останалите езици ще се катерят с него.
При мен различните таргетирани домейни излизат на челни позиции а не съм правил нито един линк билдинг на тях нито нищо откато съм ги пуснал.
 

Горе