За CPAlead и таксите ?

vasko_prasko

New Member
Преди около месец започнах да се занимавам със CPA lead и вече си чакам първата заплата. Не съм много наясно обаче какво да правя със тия такси. Попълнил съм всички формуляри ама малко по инерция. (W-8 Online Tax Form). Сега се чудя да не сбъркам нещо да наруша някой закон без да искам.

Някой по-компетентен ако може да ме осведоми ще е супер :)
 
От: За CPAlead и таксите ?

Освен това, че не си се регистрирал като самоосигуряващ се в определения срок след започване на дейността друго май не си нарушил. Обаче това май не е голям проблем, защото има много хора, които си плащат само 10% данък върху приходите накрая на годината (декларират ги като "други" или нещо от сорта) и не са ги хванали. А има и такива, които най-безсрамно си получават чековете и ги осребряват в българска банка без да декларират нищо и без да им пука, че данъчните могат да им проверят банковата сметка и да ги хванат.
 
От: За CPAlead и таксите ?

Проблеми имат тези, на чието име е акаунта в PayPal и съответната банкова карта и банкова сметка.
 
От: За CPAlead и таксите ?

В България тайни няма :D. Всички ти пазят личните данни, ама като дойдат куките да ги поискат изведнъж стават много услужливи :D
 
От: За CPAlead и таксите ?

Услужливи са не само когато ги искат "куките", но и когато ги искат различни екземпляри от мафията.
 
От: За CPAlead и таксите ?

Еми аз сум студент и ТУ ме осигурява на минималната работна заплата.

мисля докато не започна да вадя повечко пари да не се занимавам с тия простотии, или докато не прекъсна, щото май това ше стане (просто не виждам смисъл в тоя вид образование)

Вие какво ще кажете? Дали някой ще тръгне да разследва при положение че сега чакам заплата около 700 лева? Пейпал-а и сметката са си на мое име.
 
От: За CPAlead и таксите ?

Аз мисля че е нормално да останеш в "сивата" икономика докато не се поразвиеш малко :). Напълно е възможно и доста по-вероятно никой нищо да не ти каже и то с години на ред. Има шанс естествено да те усетят и глобят. Примерно един начин да те усетят е ако фирма, която ти е платила, й направят ревизия и евентуално решат да погледна от отсрещната страна (ако не ги домързи) дали са си декларирали доходите.

А иначе за прекъсването мога да кажа че и аз стигнах до този извод. Напълно е безсмислено това висше. Аз прекъснах тази година и от тогава си развивам онлайн начинанията с огромна скорост :). И с всеки ден се убеждавам че в интернет има огромни възможности за печелене на пари, но със сигурност не и за лесни и бързи пари. Поне ако следвам моя морал и съвест, няма такива.

Поздрави.
 
От: За CPAlead и таксите ?

Защо не пробваш LiqPay? Нямат такса за осребряване на чековете, има само такса при прибиране на парите. За да ги прехвърлиш в банковата си карта Visa се плаща малка таксичка. Излиза много по-евтино от всяка българска банка. Даже и да сметнеш времето за изпращане на чека до Украйна пак ще се осребри по-бързо. Ако банковата карта е някаква "офшорна" може да си решиш проблемите с данъците (като не ги декларираш и плащаш).

Аз не съм ги пробвал, но ако не намеря банка, която да предложи по-добри условия за осребряване за чекове и ако реша да ползвам чекове може да ги пробвам.
 
От: За CPAlead и таксите ?

И все пак не разбрах какво аджеба трябва да направя,за да няма проблеми ;) Paypala се води на майка ми попринцип... пък аз съм на 16 (sun)

Докато нестанеш на 18 от твое име нищо не можеш да направиш . Така или иначе родителите ще отговарят за всичко вместо теб :wink: Дори и да имаш приходи на твое име пак майка ти ще трябва да се занимава с декларирането им.
 
Последно редактирано:
От: За CPAlead и таксите ?

Еми то за миналата година свърши подаването на документите :)
 
От: За CPAlead и таксите ?

А майта ти знае ли, че ако я хванат ще плаща глоби? И дали си струва за няколкостотин лева да се плащат няколко пъти по-големи глоби?

По принцип за малки суми не е изгодно изобщо да се прави бизнес в България. Може да се окаже, че е по-изгодно нищо да не правиш.
 

Горе