Здраве

viliyana89

New Member
Здравейте,

Днес получих писмо от [email protected], в което опоменават, че страницата ми нарушава търговската марка на Costa Crociere S.p.A., тъй като Costa Concordia е запазена марка, а аз имам домейн с това име.

Получих ултиматум от 7 дни да им прехвърля домейнът.

Така, аз че нарушавам търговската им марка е вярно (макар .info домейнът да е направен с друга цел), обаче как да действам.
Дайте някой съвет
 
От: Здраве

Консултирай се с адвокати какво означава това - че Costa Crociere S.p.A. е запазена марка. Ако са си защитили името - може наистина да нямаш право да ползваш това име - в този случай нарушаваш закона и могат да последват действия от тяхна страна. В този случай може и да поискаш документи от тях, с което да подкрепят думите си - не ги ли предоставят, значи не им е чиста работата. Според мен ако те са прави, това е най-лекото с което можеш да се отървеш - прехвърлянето на домейна.
 
От: Здраве

Провери кога са регистрирали името. Ако сайта ти е от по-рано нямат право. Същото важи и ако са минали 5 години от закупуването на домейна от твоя страна.
Виж какво по-точно са регистрирали. Ако не можеш да се измъкнеш по никой параграф и не искаш да се консултираш с адвокат - прехвърляй или ако можеш им продай срещу някаква мижава сума - 0.99 $ колкото струва примерно
 
тъкмо се каня да напиша нещо и затовирх таба...
разгледах си сички форуми и отварям наред ся да търся темата.
Предприемача, вебмастера, бгдев....нищо майна
почвам да отвавям последните теми...които мясаха на тая...нищо
почвам отначало всичко наред
Здраве
WTF е тва заглавие !?
 
От: Здраве

Абе да ви попитам, ако домейн е .com нали не могат да ви направят нищо, дори да имат фирма с това име ?
 
От: Здраве

Че каква е разликата на разширението, ако е запазена марка, все нарушаваш закона, поне така си го обяснявам аз.
 
От: Здраве

Че каква е разликата на разширението, ако е запазена марка, все нарушаваш закона, поне така си го обяснявам аз.

Ами не знам, бяха ми казали, че .com е комерсиален домейн и никои не може да те барне, явно информацията ми е била грешна.
 

Горе