Знаете ли за Googlebot

AdSenser

Member
Здравейте,
Имам един форум, на който се оказа, че са объркани правата... ботовете нямали право да обхождат съдържанието. Промених каквото мога в phpBB панела, а най-накрая дори и изтрих всички ботове от групата с ботове, но където и да симулирам посещение от Googlebot, ми излиза съобщение, че "Няма форуми". Например пробвам тук: http://www.smart-it-consulting.com/internet/google/googlebot-spoofer/index.htm и тук: http://www.botsvsbrowsers.com/SimulateUserAgent.asp , като за последното пиша User agent: Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html)

Та реших да ви питам... имате ли представа дали при употребата на този useragent автоматично се показва някаква кеширана версия от Гугъл, или ако всичко е наред, трябва да се покаже актуалната версия? Можете ли да ми препоръчате друг инструмент, ако тези не са хубави?

Интересното е, че ако посещавам форума като гост, всичко е наред, а пък съм изтрил всички ботове (+ съм променил правата на групата Ботове в phpBB) и пак навсякъде ми излиза това съобщение, че "няма форуми"...
 
Това по принцип е цялото име на user agent-а на google-bot-а

Код:
Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
иначе няма много опит с phpbb и не мога много да помогна, но не трябва ли да добавиш всички ботове някъде вместо да ги махнеш
 
От: Знаете ли за Googlebot

Ахам, мерси за инфото. Жалко, че и този user agent пак ми изписва, че няма форуми ;(

Ми аз изтрих всички ботове с надеждата, че по този начин форумът ще ги възприеме за гости и ще имат еднакви права като гостите. За всеки случай настроих и правата за Бот-групата в phpBB.

Всъщност основният въпрос е: дали когато човек разглежда дадена страница с user agent-а на Google, се появява някаква кеширана версия... или пък поне тези два адреса, които ползвам, да показват такава, не знам...просто се чудя как да разбера дали съм остранил проблема, след като и в двата случая се оказва, че не съм.

P.S. Отговорих си на въпроса... не се показва кеширана версия, защото последният регнат потребител е различен от този, който се показва в кеша на Гугъл... значи ще го мисля :(

P.P.S. и все пак не съм сигурен... дали като човек въведе Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html) браузърът не се допитва до базата данни на Гугъл, за да се види какво ще му върне като информация, или не? Ето това е въпросът.
 
Последно редактирано:
От: Знаете ли за Googlebot

Изтрий профилите на ботовете, така те ще придобият правата на обикновените гости и ще могат да обхождат форума. Това е най-лесното решение, за което се сещам. По-трудното е да се сетиш къде си пипал и какво си развалил и да го възстановиш.
P.s. Гледам, че вече си го пробвал това дето съм предложил.
 

Горе