ИЗГОТВЯНЕ НА БИЗНЕС ПЛАН ЗА ОБЕКТИ ЗА ТЪРГОВИЯ И ПРОИЗВОДСВО НА ХРАНИ

Инвестицията в откриване на обекти за храни е една от най-печелившите, ето защо в тази статия ще Ви запозная защо е необходимо да имате изготвен бизнес план съобразно Вашата идея.

От 9 години изготвяме документи за регистрация на хранителни обекти и забелязваме, че голяма част от клиентите ни работят успешно, откриват нови обекти.

Малка част от нашите клиенти отчитат спад в печалбите, съкращават работници и дори закриват обектите. Причините за това са липса на ясна цел, неподходяща локация, предлагане на продукти, които не се харесват от клиентите в района, липса на реклама, неподходящ интериор, неподходящ персонал, продажба на продуктите на цени, които не покриват разходите и пр.

Много е актуално в момента да се закупуват бизнеси и голяма част от хората купуват разработен бизнес, но предлагат различни продукти, което обезсмисля идеята.

В практиката си имаме няколко случая, в които наши клиенти закупуват бизнеси и не реализират печалби. Замислете се нужно ли е да купувате бизнес на стойност от 50 000 до 100 000лв., когато може да реализирате Вашата идея за по-малко средства.

Например ако купите бизнес свързан с разработена пекарна, в която се предлагат тестени изделия с мая, торти украсени със захарно тесто, фондани и др., а Вие искате да предлагате тестени изделия с квас и торти с натурални продукти може да се окаже, че инвестицията не си е струвала. Може би си мислите, че щом място е посещавано и при Вас ще има клиенти, но замислете се, че клиентите имат различни вкусове и може да не харесват Вашите продукти. Има случай, в които тези, които продават бизнеса заблуждават потенциалния купувач, че има много клиенти, но всъщност не е така.

Изгодно е да се купи бизнес, когато искате да приготвяте същите видове продукти и закупите рецептите и бранда (ако има такъв). В този случай е необходимо да се направи проучване за да се уверите дали в действителност обекта е печеливш.

Не прибързвайте да закупувате бизнес. Може да закупите само оборудването ако Ви е необходимо.

Можем да Ви съдействаме да реализирате успешно Вашата идея чрез изготвяне на бизнес план, поради следните причини:

1. Изготвяне на анализ на основните цели за бизнеса Ви;

2. Изготвяне на анализ на разходите за:

  • технологично оборудване;
  • потребление на електричество и вода;
  • отпадъци;
  • заплати на персонала;
  • документация необходима за регистрация;
  • наем;
  • снабдяване със суровини и др.
3. Анализираме рисковете, които могат да възникнат и предлагане на стратегия за елиминирането им;

4. Проучване на района, в който искате да регистрирате обекта;

5. Изготвяне на стратегия за привличане на клиенти чрез добро позициониране на продуктите;

6. Изготвяне на стратегия за подбор на подходящ персонал;

7. Предлагаме безплатна реклама на Вашите продукти в нашата рекламна страница.

Защо да изберете нас за разработване на бизнес план?

1. Защото ние имаме опит в тази сфера и сме изготвили задълбочени проучвания и анализи на наши печеливши и губещи клиенти.

2. Защото не използваме шаблони на бизнес план с излишна информация, а конкретно ще бъде свързан с Вашата идея.

3. Работим в партньорство със специалисти от различни сфери, в различните области на страната, които ще Ви съдействат с изготвяне на документация изисквана от контролните органи;

4. Изготвяме пълен комплект от документация свързана с безопасността на храните, съобразно изискванията на Агенцията по храните;

Ако сте решили да изготвим бизнес план за заведение, магазин, пекарна, кафе-сладкарница или производство за храни обадете на тел. 0988 357 062 или пишете на адрес: [email protected]
 

Горе