Идеи за допълнителен бизнес

noproblem

Member
Здравейте,

от близо година се занимавам с езиков център. Работата е основно след 18ч и през събота и неделя. Чудя се по какъв начин да оптимизирам останалото време, през делничните дни,защото наема, заплатите и осигуровките си текат. Голяма част от хората, които идват за учат език се интересуват от възможност за работа в чужбина /лекари, стоматолози, мед-сестри и други/. Разговарях с няколко фирми, които се занимават с уреждането на работа в чужбина, за да работим в партньорство, но близо 2 месеца не са взели решение. Сега събирам идеи с какво да оптимизирам така работещия офис в работното време от 10 до 18 ч. Интересувам се от идея за партньорство или франчайз. Едва ли има по-подходящ форум от Предприемач за това и се обръщам към Вас за идеи.......

:)
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

посещения по домовете, не всеки работи от 8 до 5, другото което се прави е намиране на фирма която иска да си образова персонала
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Не знам какво точно представлява помещението. Ако е удобно за семинари и обучения можеш да потърсиш нещо в тази насока ( да го даваш под наем ).
Можеш ли да разшириш дейността? Повече клиенти, така че и през деня да правиш някакви занимания?
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Фирмите за работа в чужбина имат толкова огромен наплив, че нямат нужда да дават пари на някого. Това го казвам, за да не се надяваш много на тях. Но нищо не се знае де. :)
 
От: От: Идеи за допълнителен бизнес

Фирмите за работа в чужбина имат толкова огромен наплив, че нямат нужда да дават пари на някого. Това го казвам, за да не се надяваш много на тях. Но нищо не се знае де. :)
Това е точно така, което пък трябва те мотивира колега, noproblem да намериш начин да се свържеш с някакви външни канали за намиране на работа, като местни агенции в чужбина, работодатели там и т.н., лошото е , че може би са нужни и съответните лицензи за да легализираш подобна дейност.Освен това бихте могли да станете застрахователни брокери и тъй да генерирате допълнителни доходи...Това ми дойде първо сигнално.Успех!
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Потърси фирми извън BG, които ЗАКОННО наемат НАИСТИНА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА - трудови договори и ала бала.......... започни да ги представляваш в България официално.

Направи си Фирмен сайт / Фен страница във Фейсбук.....

Работи над стратегията, че вместо да наемат Китайци и Индиици, Африканци, Араби - можеш да им предложиш Европейци.... тоест Българи.

Недей да работиш за по-малко от 15% комисионна ...

В сайта си културно намекни на Българите, че по този начин те могат да почнат работа в Англия примерно - Франция и да чистят лайната на богатите от кенефите им. После след 2-5 години АКО издържат да си намерят работа и да започнат образованието си. Да създадът семейство и ала бала.

Имам роднина / сестра, която започна от лайната и сега си седи с мъж и дете - мъж българин - дете родено в Париж.......... под наем са в Общинско жилище.... най-нисък наем. Детето ходи на градина. И се кефи на слънцето...........

Но почна от лайната....... за период от 3-5 години разбра каква е далаверата да работиш легално в Париж и да знаеш два езика и се издигна.........

Желая ти успехи. Мен там не ме кефи, в Париж - бяхме с жена ми в Метрото и гледам неква жена чете в-к "Лична драма" радостно и заговорих, че съм от България и ала бала - тая нещо промеца на Български и избяга две мотриси далеч от мен.

Извън България - българите са саможивляци..........
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Здравейте отново,
благодаря за всички отговори!

За обучение на фирми- вече го правим, но и те обикновено изпращат служителите си на обучение в събота,например. Така една агенция за НИ оптимизира намалелия обем на работа през зимата, но все пак обучавахме служителите през събота.

Помещението побира по 12-15 души/ залата за обучения/, мислили сме за даване под наем, но трябва да изнасяме цялата документация, учебници, речници и т.н.

Най-вероятно ще се насочим към посредничество за работа в чужбина, ако някой има опит в тази сфера ще се радвам да сподели.

:)
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Ето ти един франчайз, да оптимизираш малко, иначе така свободния офис - ТУК и ТУК
 
От: Идеи за допълнителен бизнес

Според мен е хубаво да се разработят онлайн варианти за преподаване в реално време като например кабината и други подобни. Освен това може да се разшири дейността с преводи, обработка на кореспонденция и.т.н., както и да се наблегне на ниши като бизнес английски и подобни.
 

Горе