Избор на мини лаптоп:

Отдавна се каня да си взема мини лаптоп(не харесвам таблетите), а и рождения ми ден наближава, така че е време да действам. Оглеждам се за лаптопи с размер на екрана до 12" и на цена до 500лв. С характеристиките изобщо не съм на "ти", затова се надявам Вие да ме ориентирате. Засега съм се спрял на следните два модела:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/517841/P11010101/Prenosim-kompyutar-ACER-V5-121-C74G50NBB

http://www.technopolis.bg/b2c/details/517822/P11010101/Prenosim-kompyutar-ACER-ACER-AO756-84CRR

Различават се само по цена и процесора и видео картата. Тук възниква въпроса: AMD или Intel предпочитате?

Всички отговори и критики са добре дошли!
 
От: Избор на мини лаптоп:

Както $INeed$ и аз бих взел този: Acer AO756-84Crr. :)

ПП: Само да добавя, че с това малкото екранче е леко тегаво за ползване.
 
От: Избор на мини лаптоп:

Аз бих предпочел интелския :) процесора му е леко по-бърз.. въпреки ,че и двата на 1ГХз ще са леко мудни според мен... На интелския камера е HD , а на другия не е .
 
От: Избор на мини лаптоп:

Лично за мен на синия основните предимства са:
+ слот USB 3.0
+ 5-in-1 Card Reader
+ 1.20 кг
+ батерия: до 5.5 часа

А на червения предимствата са:

+ процесор 1.10 GHz, 2M Cache
+ Acer CineCrystal дисплей
+ HD уеб-камера
+ Bluetooth 4.0

Лаптопа ми трябва главно за да водя записки по време на лекции и винаги да ми е под ръка. Синия има по-голям живот на батерията, но по-слаб процесор. Все още не мога да се реша...
 
От: Избор на мини лаптоп:

За воденето на записки и двата са идеални.. не са геймърски , става за по-малки игрички , офис приложения , филми , музика интернет.. скайп... да има разлика в батериите не бях забелязал... И все пак бих взел интелския :) късмет с избора.
 
От: Избор на мини лаптоп:

Ако ти трябва за бележки-няма разлика(все пак Intel e с предимство и малко по-малко грее)!Ама бележник за 500 лв ми се струва тъпо!И с тия процесори на 1GHz-си е мъка,ако решиш да го ползваш за нещо!И пред мен стоеше дилема за мини лап-но в крайна сметка се отказах(таблет с Уиндоус е около 6-700 лв и пак не е решение) Така че-Параграф 22!
 
От: Избор на мини лаптоп:

Имам Acer OT 722... Супер доволен съм. Бих гласувал за втория. Най важно за мен е клавиатурата. Тествай преди да купиш. Почти всички ми бяха неудобни, освен този Acer :)
 

Горе