Избор на монитор

mymall

New Member
Здравейте,
наканих се да си купя монитор и да го вържа към лаптопа, защото тези 16'' ми идват малки и няма как. Обаче, не съм запознат кое е добро за монитор и кое не е. Бих се радвал ако ми дадете някакви препоръки. Търся да е поне 22'', за цена не съм мислил, някъде около 300-400лв. Монитора ще се ползва основно за интернет, програмиране и музика.

Благодаря Ви!
 
От: Избор на монитор

На мен скоро ми се наложи да си купувам нов монитор и понеже съм доволен от LG си купих пак такъв - LG Flatron W2253V. Добре се държи вече няколко месеца и не съм имал проблеми. Голям е - WIDESCREEN. Дизайна ми допада с сензорни бутони... ама няма вградени колонки и в интерес на истината почти не съм виждал монитори с колонки... единствено моделите с TV Tuner-и съм виждал да имат вградено аудио.

А... пропуснах да кажа, че монитора ми е LCD. Нещо не ми харесаха LED мониторите...., но най-добрият вариант е след като си знаеш бюджета отивай и разгледай какво ще ти грабне окото. В общи линии повечето от стоките, независимо от марката, се сглобяват на едни и същи места с почти едни и същи части, така, че по-скоро е късмет да попаднеш на нещо читаво, а екстрите и в магазина можеш да ги видиш :)
 
От: Избор на монитор

Аз си поръчах това от Техномаркет - http://www.samsung.com/ca/function/search/espsearchResult?input_keyword=2335&keywords=2335 (299 лв струва, но не знам дали не взех аз последния). Първоначално си бях харесал един LG, но питах един мой приятел който има сервиз за компютри и той ми каза да търся Samsung или Philips, другите марки ги наплю, та затова се насочих натам.
 
Последно редактирано:
От: Избор на монитор

Гласувам с две ръце за Samsung, няма да сгрешиш!
 
От: Избор на монитор

Все тая е. Матриците се произвеждат само в два завода, така че някаква разлика, както е при CRT мониторите, няма. Както казва мой приятел, дето си вади хляба от сервизни услуги на монитори: Купи този, който е с най-дълга гаранция!
Колонки в плосък монитор е като свинче със звънче. Имам лаптоп с JBL говорители - има огромна разлика от другите, но пак си е пародия на звук.
 
От: Избор на монитор

Почти всички монитори се произвеждат на едно и също място.

Най-добрият вариант е да си го харесаш по дизайн и спецификации. Все пак това 20 и кусур инчово нещо ще го гледаш всеки ден, по-добре е да ти харесва визуално. И другите фактори, разбира се, са спецификациите и цената, но тя е подобна навсякъде.

Колкото до гаранцията, не е ли на 90% от мониторите 3 години?
 
От: Избор на монитор

Не е вярно, че всички монитори се правят на едно и също място, всяка голяма фирма си има заводи. Вярно е обаче, че има само 2-3 фирми, които правят матрици - Samsung, Philips, и всички останали купуват от тях матриците си. Мониторът обаче не е само матрица, има електроника, монтаж и т.н.
 
От: Избор на монитор

Бих ти препоръчал NEC, но са скъпички монитори иначе за мен това е идеалната макра монитори просто са перфектни във всяко едно отношение единствения им недостатък както казах е че са скъпи. :)

Иначе преди работех на ей такова чудовище:


Очите ми останаха в този монитор не съм срещал друг като него такъв.
 
От: Избор на монитор

Идеалната марка от много години е EIZO, обаче цените им са убиец, малко хора в България биха си позволили. А иначе NEC също е много добра марка. Но все пак като съотношение цена/качество май все пак нещата отиват към Samsung или Philips, а бе има и елемент на късмет, като във всяка покупка, дано късмета да е теб :)
 
От: Избор на монитор

Аз съм с този "21.5''LCD AOC F22s+ Full HD"
96e8143d27e903f1cf5138ff4f5cbe69_medium.png


207 лева..
перфектен е..
върши работа идеалка.. :p

Брат ми кара с такъв същия и вече около година никви проблеми, демек са читави уж :)
3 години гаранция мисля, че имат
 
От: Избор на монитор

Идеалната марка от много години е EIZO, обаче цените им са убиец, малко хора в България биха си позволили. А иначе NEC също е много добра марка. Но все пак като съотношение цена/качество май все пак нещата отиват към Samsung или Philips, а бе има и елемент на късмет, като във всяка покупка, дано късмета да е теб :)

eizo са много прехвалени... имал съм такъв и повече такова грозно нещо няма да си сложа на бюрото.
nec? кой е тоя нек? съ същия кеф бих ползвам монитор ейсър или асус или всичко от сорта... нек са хубави само на приказка и тема на разговор между компютърни идиоти па били те и тясно спИциализирани...
самсунг... да ако искам телефон - става...
филипс... ех ако искам да притежавам ретро техника- примерно касетофон с радост ще си купя тази марка от някой антиквариат... филипс лежат на стари лаври... вече не са нищо особенно, ако сравним цена качество и дизайн - доста изостават.

и така говоря от личен опит :) не каквото съм чул да си говорят и съм чел по форуми.

какъвто и да си купиш, ако е до 400 лева, ще е все едно и също, разлиакта е предимно в дизайна и някои тъпи функции които не се ползват, но дизайна.... еее дизайна...
ти стоиш пред този монитор с часове няма ли да те е яд да гледаш нещо грозно?

Разходи се и гледай дизайна, сигурен съм че зад най-красивия дизайн, се крие и най-хубавия монитор.
 
От: Избор на монитор

Идеалната марка от много години е EIZO,
Iiyama е на същото страхотно ниво. Не знам дали се продава в България - държавата на ефтинджоса...
Радвам се, че се появи истински познавач! Имаш реп от мен.
Amoun, не знам на какво си попаднал, но който и Eizo да съм видял, образа е бил на светлинни години от всякакви Самсунги и прочие "страхотни" марки, дето си ги описал, та човек с кеф да чете! :D
Дизайни много, но дизайн работа не върши, нито пък е полезен за здравето. Колкото и да е лъскав дизайна, качеството на образа куца ли, не бих го препоръчал на никого. Тук става въпрос за зрение и здраве, ама младежта нехае за това.
Винаги ми е било повече от странно, как се дават луди пари за конфигурация, а опре ли се до монитора, почва едно ужасно пресмятане на всяка стотинка. От конфигурация не зависи здравето, но от монитора зависи.
 
От: Избор на монитор

Аз съм доволен от самсунг.

КО ЗНАЧИ ДОВОЛЕН СИ ?
А?

КОЛКО ДРУГИ МОДЕЛИ СИ ПРОБВАЛ?

То и комшията ти може да е доволен от на жена си свирките, ама какво означава това - че жена му прави хубави свирки - или че няма голяма база за сравнение?

Като кажете доволен съм...

като бай симеон... монитор от 200 лева и бил идеален... щото вършел работа, а и брат му от една година е с такъв.

абе какво да спорим - купувайте си каквото искате и това е.
Всеки с различен вкус.
Аз бас хващам че ако постоиш един час пред моя монитор, ще се прибереш вкъщи, като пътьом ще минеш покрай гадната квартална железария, ще си купиш права лопата и с влизането у вас ще си потрошиш стария монитор.

и Iiyama съм имал... същото като ейзо... прехвалена е, също като apple. ей така понеже няма какво друго да измислят и почват да си лафят колко е супер илиамата, и как само разбирачи го ползват...
а то нищо особенно. грозен и ръбав дизайн и нищо особенно като качество.
продавал съм монитори от всички марки, включвал съм ги на суич по 12 с една и съща картина за да сравнявам.
Няма да тръгна да убеждавам кое е най-хубаво и кое е най-смотано
Всички стават. ако е в един ценови диапазон каквато и марка да е все ще е еднакво.

че и аз имам едни монитори делл модел 2004 дето още работят и вършат работа, ама не ги хваля че са страотни...
 
Последно редактирано:

Горе