Изграждане на блог - Помощ

slimlady

Member
Здравейте приятели . Накратко.
От 1 година се занимавам с Блогер не мога да кажа ,че не съм доволна, доволна съм си , но ми се иска да си закупя собствен домейн както и хостинг , понеже искам доста сериозно да се позанимавам . Та като за начало по това което разбирам Wordpress ще ми помогне да изградя визията на сайта си ... така това добре.
домейна също добре , знам че това е уникалното ми име... интересувам се от хостинг , по-точно какво ми помага то, в смисъл там ли си публикувам темите , там ли си следя трафика и общо казано цялата ми информация на сайта .
Харесвам блогера , много ми е удобен и за публикации , но искам да се отделя от тях . някъде прочетох ,че не мога да слагам афилиейт , а мисля да се възползвам от тези реклами.
Моля ви за помощ , понеже не съм наясно , а нямам парички за да платя на някой да ми го направи. Ще съм благодарна на всички който ще ми помогнат понеже имам страшно много въпроси , а не знам как да намеря отговори . Всичко хубаво.
 
От: Изграждане на блог - Помощ

Хостинга представлява виртуалното място на което ще качиш сайта. След като си закупиш хостинг там ще инсталираш Wordpress-a или нещо друго на което се спреш. Wordpress-a от своя страна представлява CMS с-ма, която в твоя случай ще ползваш за публикуване на статии. Трафика ще го следиш или от самата с-ма с някакъв плъгин или от външен брояч, това пак по твой избор :)

Като за начало седни и прочети малко за това "Какво е то хостинг" ей така за обща култура и след това, ако искаш разгледай тази статия с информация за инсталирането на Wordpress.

Успех и ако имаш други въпроси - питай :)
 
От: Изграждане на блог - Помощ

Като си купиш хостинг, в C panel - има една иконка Fantastico de luxe , От там инсталираш Wordpress :) Да не се мъчиш по методите описани в wordpress.com ..
 
От: Изграждане на блог - Помощ

@eso - аз такова описание съм и дал, чрез Fantastico :)
 
От: Изграждане на блог - Помощ

Толкова сложно ми се струва , а сигурно не е .... добре сега аз много съм си доволна от блогер какво бихте ме посъветвали ... да си остана ли при тях а само да си купя домейн име ... когато казвам че съм доволна от тях имам предвид ,че всичко си ми е на 1 място и е много добре подредено , но някъде писаха че триели сайтове , ама то ако си им спазваш правилата какъв ще им е проблема да те трият , и ме интересува ,чрез тях мога ли да използвам афилитейт ?
 
От: Изграждане на блог - Помощ

Ако спазваш правилата, няма опасност да ликвидират блога. А що се отнася до WordPress, можеш да опиташ първо безплатния им вариант, като си направиш блог в http://wordpress.com/, за да видиш дали ще ти допадне като система.
 
От: Изграждане на блог - Помощ

Благодаря :) ще обмисля за съвета ти... аз имам следния въпрос :)
Добре сега решавам да си остана в блогер докато не реша друго , интересува ме след време ако си плащам за хостинг и си преместя сайта ще се промени ли нещо по сайта ми и какво ?
 

Горе