Изисквания за продажба на храна в САЩ от ЕС страна?

ReminD

Well-Known Member
Някой има ли идея, да даде малко повече инфо. Става дума за мааслинов зехтин, мармалад, и към 20-тина неща ( не се правят в БГ, Италия).
Фирмата е в Италия също. Те си имат техни мерни единици, но освен това, някакви разрешителни, и т.н.. трябва ли да се вадят, или не, след като фирмата производител ги имаме в ЕС?
 
Това може да ти е отправна точка, предполагам при директно запитване към техните митници и агенции с подробно описание на продуктите, от къде ще дойдат, какви документи имат..., ще напишат адекватен отговор.
 
И тук бих видял някои полезни линкове: https://www.bfsa.bg/bg/Page/167/index/167/Полезни вр�

Честно казано много слаба информация намирам и аз из нета за тези изисквания, но пък те не трябва ли да ги има обявени някъде из сайтовете на самите министерства на дадените държави.
 
Ние (така де фирмата за която работя) внасяме от ЕУ в САЩ разни продукти които се ползват в хранителната индустрия, но честно казано самите регулации не са ми компетенцията, знам че имаме регистрация в FDA и винаги като доставяме трябва да минава "удобрение" от тях което в повечето случей е документално. Бих те посъветвал да почнеш търсенето на инфо от техния сайт: https://www.fda.gov/
Също така брокера който ще ви движи нещата може да ти даде специфична информация за самия внос и какво се изисква като документи.
 
за внос на хранителни продукти в САЩ
1. регисгтрация на производителя
2 . код на продукта
3. агент към FDA
етикети
4. митнически брокер и Бонд
5. фирма на която ще се внася продукта, складовете и трябва да имат също регистрация в FDA.
ако те интересува нещо питай. Процесът не е труден, ако имаш необходимите документи. Последно цената беше над $5000.
 

Горе