Излагация на Icn.bg

Thebusiness

Member
Не се захващаите с този хостинг! направо съм много разочарован!
някакъв си злетак решил да ми сабори саита и е пренасочил толкова голям трафик , че чак ме изключиха от icn.bg писах им обясних им всичко , но ми казаха че ще ми върнат парите за хостинга и с 2 думи да се СПАСЯВАМ..
Неможе ли просто да огранича тези ипта от които е трафика толкова ли им е първобитна системата че да не може да банне тези Ипта... още повече , че трафика предполагам е от чужди саитове такива които генерират трафик.. толкос труд на вятара напраоо мн са дразня и този които го е направил това ( и знам кои е ) ще му го върна тъпкано!!!!
Направо нямам думи какво мислите вие ?
 
Не съм ги ползвал, но чета не лоши неща за тях. Сори за положените усилия, но мисля, че и с някой друг хостинг няма да се спасиш от отрепките. Успех.
 
еми сега единственото ми решение да огранича трафика от US

тряя ми някакъв код за htaccess файл
които да прави така че само български Ип адреси да могат да влизат в саита...
тоест само от българия , без други държави!

Ако го направя ще ми пуснат саита :)
 
Защо още продължават да се лъжат хората на лимитиран трафик? Замислете се най-после, лимитираният трафик е все едно да ти вдигнат наема на магазина, само заради това че са започнали да идват повече клиенти, или примерно да те ограничат на 1000 човека месечно и толкова.... на 1001-вия клиент идва една баба от ИСН и почва да къса билетчета по 2 лева.....
малоумно е!!!!!!
 
зимай една бухалка и щом го знаеш кой е цепи му главата... а можеш да кажеш кой е да го поизложиме малко... :)
 
Защо още продължават да се лъжат хората на лимитиран трафик? Замислете се най-после, лимитираният трафик е все едно да ти вдигнат наема на магазина, само заради това че са започнали да идват повече клиенти, или примерно да те ограничат на 1000 човека месечно и толкова.... на 1001-вия клиент идва една баба от ИСН и почва да къса билетчета по 2 лева.....
малоумно е!!!!!!

АЗ СЪМ НА НЕОГРАНИЧЕН ТРАФИК..
но понеже доиде прекалено много и ма баннаха..
Иначе сигурно някои потребители от тук ще го познават...
става въпрос за Oxter ако незнаете кои е напишете в гугал и вижте ;)
 
Не виждам никаква логика в това някой да ти праща трафик на сайта...
За трафик обикновено се плаща. А за трафик, който е толкова голям, че да създава проблеми с хостинга не мога да си представя колко $$$ струва...

Ако доходите от импресиите на банерите са достатъчни защо не минеш на хостинг, който се плаща на трафик (на някаква разумна цена)? Там няма да имат нищо против да ти вземат $$$ за големия трафик, който ще платиш с $$$, които спечелиш от импресии на банери...
 
Целия shared хостинг си е пълен ташак... елементарната математика показва, че не могат да се поддържат всичките глупости дето ги обещават. Спират се скриптове и сайтове (щото товарели много), забиват машини при малко по-голямо натоварване.... Аз съм си патил от хостинги, няма да споменавам фирми... да беше една здраве да е, ама е масова практика, ама нормално за 3 лева на месец какво може да се очаква?
 
То и аз си карам на бг хостинг, чудя се този hostgator, дето го хвалят толкова ... струва ли си. Има междузвездни оферти от стила на 3000GB трафик и нагоре...
 
Драги ми Thebusiness :)
ICN.BG са една от фирмите с най-слаби сървъри в България.
Тъжното е, че са най-големите.
web-hosting.bg/forums/index.php?showtopic=175 - тук можеш да видиш изчерпателно обяснение защо да не си към тях (съжалявам, че не давам линк, но ми трябват 10 мнения). Кратка версия: давах им 21лв. на месец с ДДС за хостинг за сайт с 1600 уникални посетители на ден и го спряха, защото много товари.
В момента сайтът ми има около 4500 уникални посетители на ден и плащам 10лв. при ns1.bg, а те не се оплакват.
Кода на сайта не съм го пипал никога. Тоест при NS1.BG хоствам същия сайт със същия код с 3 пъти повече посещения, с много по-голяма натовареност (около 300ГБ на месец ми е трафика). Проблеми с тях не съм имал и смея да ти ги препоръчам. След тази постъпка заради мен клиентите на ICN.BG намаляха с около 20. Искрено се надявам да продължат да намаляват.
Относно Hostgator... моя приятелка ги ползва и е много доволна от тях, препоръчвала ми ги е.
Аз обаче знам една друга фирма. Говоря ти за lunarpages.com. Понеже съм контактна личност се запознах с част от съпорт екипа им. Даже една жена ми казва и разни неща дето са фирмени тайни, в смисъл вярвам й. Затова я питах: "колко реално от този трафик и това пространство мога да използвам?". Очаквах да чуя отговор, че компанията оувърселва, както повечето големи. Може и да го правят. Само че тя ми каза, че по принцип мога да използвам обявените параметри на 100%, стига да не надвишавам CPU лимита.
Lunarpages.com смея да ти ги препоръчам ако ти е добра международната скорост. В смисъл FTP-то им е бавно, но сайтовете се отварят с добра скорост от всякъде. Всичко е бързо освен FTP-то. Но на мен ми е ниска международната скорост, така че е обяснимо.
Препоръчвали са ми и dreamhost.com. Но са ми и казвали да се пазя от тях. В общи линии наблюденията ми над тях са, че са със собствен контролен панел, който обновяват изключително рядко. А скоростта не е впечатляваща.

Та, за да обобщим, ще кажа:
За българска хостинг компания ви препоръчвам NS1.BG от личен опит.
За чуждестранна хостинг компания ви препоръчвам Lunarpages.com от личен опит. На мен са ми препоръчвали hostgator и dreamhost.com, но аз лично от дриймхост нямам добри наблюдения.

И само остана едно предупреждение относно NS1.BG: сървърите им не позволяват /public_html/ директорията да е с CHMOD 777 и дава грешка 500, така че с някои скриптове може да си имате проблеми.


Колкото до избора дали български или чуждестранен хостинг.
Интернет пространството в България е доста добре развито. За жалост според статистиката едва 30% от българите използват интернет. Това, разбира се, не е така. Малко по-реална статистика е, че този процент е между 60 и 70. Защо се получава това объркване?
В София интернет доставчиците се конкурират много (вижте lan.start.bg). Цените са ниски, скоростите - високи, трафикът - неограничен, IP адресите - реални, даже на места и статични.
В другите градове някъде има по един-двама доставчииц на град (за Русе разбрах, че май били 3, без да претендирам за достоверност, но Русе е голям град). Повечето доставчици по другите градове крият клиентите си зад едно IP. Това прави онази статистика недостоверна.
Но натискът е голям. БТК почнаха да конкурират дори и софийските квартални LANternet доставчици с тия ADSL скорости. Моята прогноза, е че до година почти цяла България ще е с реални IP адреси и скоростите ще станат големи.
Тоест някъде след година българските хостинги ще започнат да умират. Те не предлагат особено големи параметри, а само добра свързаност и затова са предпочитани. Но с нарастването на скоростите на интернет доставчиците, чуждестранните хостинг компании е много вероятно да станат предпочитани, защото разликата в скоростите е малка, а в останалите критерии - огромна в полза на чужденците.
Така че засега е по-добре български хостинг. Поне тази година.
 
Последно редактирано:
батета аз ползвам риселър хостинг на хсот геуиътр и съм много довелн относ урд прес и тнт и дава наи малко проблеми от висчки хостиги с които съм работил

наложими се да правя бизнес с тях по имеил и също съм много доволен :) до 5 минути в американсо работно време миотговориха до 15 минути след меила админите ми бяха иснталирали каквото искам незнам за обикновения им хостинг но за риселър акаунта ви казвам няма да съжалявате едно приятелче го убедих и сега и тои е много доволен просто няма нищо обощо с бг доставчиците с годеди хостинг с европеиски хостинг и тнт ходтинги които ползвам фколора само твърди че американската му фирма е достоен конукрент (бонус от мен защото влиза тук) за това го имаите напредвид но просто никои друг хстинг не може да има стъпи на тези на малкият пръст

маината му на овъселинга всички го правят ако овърселваш умно ще направиш много кеш ако овърселваш глупаво ще затънеш .... точка по въпроса

лунарпеиджес не съм ги пробвал но съм чувал хубави неща за тях
лека нощ
 
Здравейте,

Горе долу разбирам какво се е случило и въпреки, че съм от друга хостинг компания хич не се радвам, че даден хост има проблем с клиент. Flood към определен сървър или уеб сайт се случва. На нас през 2003 г. се опитаха да ни "наводнят" 2 сървъра в САЩ. Тогава още бяхме нова компания и ползваме наети сървъри, не както сега собствен data center. Резултатът беше 12 часа епична битка... но със support-a на бившия EV1Servers. Те ти дърпат шнура (буквално) и ти казват "Оправяй се. Няма да те включим дащото застрашаваш мрежата".

По принцип не би трябвало да има ограничителна практика от страна на хостинг компаниите. Единствената възможна логика, която мога да разблера донякъде е ако на съответния сървър има много уеб сайтове, а атакуваното IP или уеб адрес да е на уеб сайт, който или не е взел достатъчно мерки или е уязвим от някакъв тип атаки.

Не мога да давам акъли на други хора, но все пак:

- Виж доколко е уязвим сайта ти
- Правери дали и какви изисквания "скрити или официални" има дадена хостинг компания преди да започнеш с нея
- обясни предварително какъв е сайта ти и какво очакваш
 
Уж им е автоматична.
Не знам, на мен ми се беше случило Ip-то ми да е филтрирано заради флъд докато съм бил в чужбина, когато нито съм имал пуснат компютър, нито изобщо някакъв достъп до такъв.
 
Важно:

Не забравяй добре да прочетеш за ограниченията и лимитите на Cpu процента.
С малко повече разводнено Php и 200-300 юзъра на ден, ще те изнудват за повече пари или да си търсиш друг хостинг.

При почти всички БГ-та е така (знам за тия дето съм ги изреждал).
 
и аз ползвам icn , нещо напоследък се осират . Днеска да не говорим от 4 часа не може да ми се зареди сайта. Викат било от доставчика. хъх
 

Горе