Измама за милиони от ПИБ

От: Измама за милиони от ПИБ

Ето защо не трябва да се разчита единствено на кацата с мед, наречена "държавна поръчка".
Защото и държавата ни е като всичко останало - некоректна.
 
От: Измама за милиони от ПИБ

Продан чрез явен търг с устно наддаване

Чл. 481. (1) Съдебният изпълнител извършва проданта чрез търг в определеното време пред сградата, в която се пазят описаните вещи, или на друго място, определено по взаимно съгласие на страните. При липса на съгласие проданта се извършва на място, определено от съдебния изпълнител, като се насрочва не по-рано от една и не по-късно от три седмици от извършения опис.
(2) Проданта не се насрочва и описаните вещи се освобождават, ако взискателят в едноседмичен срок от описа не внесе разноските за извършването й.
(3) В деня на проданта съдебният изпълнител съставя протокол, в който посочва деня и начина на разгласяването и уведомяването на страните.
(4) Търгът започва в определеното време и завършва след предлагането на последната описана вещ.
(5) За участие в търга не се внася задатък.
(6) Ако до един час след определеното време на проданта се явят наддавачи, съдебният изпълнител предлага вещите за продан последователно в избран от него ред.
(7) Всяка отделна вещ се предлага устно от съдебния изпълнител по определената начална цена за търга. Цената се обявява три пъти.
(8) Ако някой от наддавачите даде знак, че приема цената, съдебният изпълнител предлага вещта на по-висока цена. Ако по-високата цена бъде приета от някой от наддавачите, съдебният изпълнител предлага още по-висока цена.
(9) Ако предлаганата най-висока цена не бъде приета и след третото обявяване, съдебният изпълнител обявява, че вещта е купена от наддавача, приел първи по-ниската обявена цена, отразява цената в протокола и предава вещта на наддавача срещу заплащане в брой. Ако обявеният от съдебния изпълнител купувач не плати незабавно в брой приетата цена, съдебният изпълнител го отстранява от по-нататъшно участие в търга.
(10) Ако не са се явили наддавачи или началната цена не бъде приета и след третото обявяване, съдебният изпълнител обявява проданта за нестанала, освобождава вещта и я предава на длъжника. Ако длъжникът не присъства, вещта се предава на пазача, а ако вещта не е била предадена за пазене, се оставя на мястото на проданта на разположение на длъжника.


Предполагам, че описаните вещи се пазят в сграда на "Глобъл Комюникейшън Нет", което означава, че търгът трябва да се е провел пред тяхната сграда и как са провели явен търг без да уведомят една от страните. В случая има нещо с което ние не сме запознати, една от страните покрива част от истината.
 
От: Измама за милиони от ПИБ

"Точно както ако тръгна да купувам апартамент чрез съдия изпълнител няма да ми пука за това, че някой не си е погасил заема и банката му е взела апартамента или сградата."

Няма как да се случи това.
 
От: Измама за милиони от ПИБ

"Точно както ако тръгна да купувам апартамент чрез съдия изпълнител няма да ми пука за това, че някой не си е погасил заема и банката му е взела апартамента или сградата."

Няма как да се случи това.

Няма как? Има как, че и си е реалност:
http://sales.bcpea.org/bg/properties.html?court=3

Като не плащаш кредити на жилището си банката ликвидира обезпечението, чрез ЧСИ!
 
От: Измама за милиони от ПИБ

^
Извинявай ама вие четете ли какво съм написал, че няма как да стане.

"..ако тръгна да купувам апартамент..., че някой не си е погасил заема и банката му е взела апартамента или сградата."

Няма как да стане някой да си е погасил задължението и ЧСИ да проведе търг който да е законен и да се признае. Продажбата на недвижимо имущество е малко по различна.

Чл. 491. Ако до изтичането на срока за подаване на писмените наддавателни предложения длъжникът внесе всичко по предявените срещу него изпълнителни листове и разноските по изпълнителното дело, проданта не се извършва.

п.п.Сори аз не съм прочел правилно, прочетох, че някой си е погасил заема. Аз не съм прав.
 
Абе в цялата история май ни се спестява не малка част от истината. Имала фирмата да взима от държавата заради системата на телефон 112? Тази система не се ли правеше по времето на тройната коалиция? И от тогава до сега (5-6+ години) фирмата не е успяла да си вземе парите?
 
От: Измама за милиони от ПИБ

кой както може.. и аз да можеш и аз щях да крадя..
 
От: Измама за милиони от ПИБ

Наскоро се заинтересувах от теми свързани с кредити от ПИБ и за сега все негативни мнения предимно чета..
Тук научих за още един случай на измама свързана с Първа Инвестиционна банка - zasedatel.com
 
От: Измама за милиони от ПИБ

Не се бях замислял, за това. Това е просто адски нагло и безочливо?

Теглиш заем, работиш държавна поръчка и банкера има връзки и може да ти забави плащанията от държавната поръчка и така да ти извие ръцете, защото по договор трябва да плащаш... това ли е схемата да те принудят да изтеглиш заем и после с власта си да ти пречат да го плащаш?

Ако на мен ми се случи подобно нещо, ще си купя пушка минимум...
 
От: Измама за милиони от ПИБ

Крадците използвали фалшиви пълномощни, издадени в Кипър през 2011г., когато никой от управата или адвокатите на фирмата не е стъпвал там. Адвокатът с изфабрикувано пълномощно се регистрира в страницата на ПИБ за онлайн банкиране, а банката му дава неограничени права за разпореждане със сметките на компанията. ПИБ предоставя всички права за достъп до авоарите на фирмата, без да се усъмни в истиността на документите. Служителите на ПИБ дори не се свързват с ръководството на „Кулинар“ за допълнителна справка или уведомление.

Източник.

На мен беше ми се наложило да ходя в Експерсбанк с пълномощно (даже не ставаше въпрос за достъп до пари по сметката, само трябваше да издадат документ, който удостоверява, че лицето има сметка в тази банка) най-напред провериха дали пълномощното е истинско като се обадиха по телефона на нотариуса, който го е заверил.

Ако служителите на банката са приели пълномощното без да направят това, значи тези служители има вероятност да са били съучастници (трябва да се провери дали съгласно политиката на банката са били длъжни да направят проверка и ако не са били длъжни - значи банката има лоша политика).
 

Горе