Измами за писане на статии

monzanka

New Member
Здравейте!
Започвам тази тема с цел да споделим кой и как ни е измамил.Наскоро намерих една обява в един сайт за писане на статии.Свързах се с човека,даде ми да напиша 6 статии за два дни и да ми ги изпратя.Изпратих ги и започнах да чакам отговор.Вече мина повече от седмица,а няма отговор.Оказа се,че този човек е измамник и е излъгал и други хора.

Целта ми е в тази тема да си споделим и взаимно да се предпазим от такива измами.

Това е неговият email aj_company@abv
 
Последно редактирано:
От: Измами за писане на статии

Правиш бизнес с доказали се хора, а с другите или искаш предварително парите или внимаваш доста. Няма смисъл да се почва такава тема, плаши новите хора, които искат да пишат статии И купувачите се плашат от измамници писатели.
 
От: Измами за писане на статии

Така хвърляш нещо ей така във въздуха. Кажи за кой сайт става въпрос. Виждам интервалите не ги спазваш, да не би проблема да е друг?

По принцип се случват такива неща. Сега видях, че става дума за сайт за обяви. Съмнителна работа, използвай обявите за търсене на копирайтъри в по-сериозни места, като този форум например.
 
От: От: Измами за писане на статии

обръщай внимание на репутация, мнения на потребителя... дано не ти се повтаря!
 
От: Измами за писане на статии

Здравейте, скоро никой не е писал тук, но искам да споделя, че миналото лято аз също написах няколко статии за този човек. Срещу тях трябваше да получа 40 лв. Отговори ми, че статиите са одобрени, а парите - изпратени. И така, пътуват към мен вече повече от година...
 
От: Измами за писане на статии

Наистина, много неприятно е когато срещу теб стои нелоялен и некоректен човек, но какво да се прави, в НЕТа срещаш всякакви хора. Затова пък животът те учи и след като се опариш, поне веднъж, ти светва сигналната лампичка... Гледаш репутациите, а ако няма такива... по внимателно и не толкова наивно. Почти всеки от нас е попадал на такива кофти хора, така че, не сте "единствената"... ;) . Затова Уважение - Всекиму, Доверие - Никому! :!:
 
От: Измами за писане на статии

Да, колкото е вината на измамника, почти толкова е и на измамените заради доверчивостта...
 
От: Измами за писане на статии

Тази тема не съм я мяркал, но като видях въпросния мейл, мога да гарантирам, че това са измамници. Преди масово търсеха хора в продавалник, даже ги докладвах на админите и май ги затриха. Просто не се връзвайте на такива обяви, в този форум и searchengines.bg има достатъчно хора, които търсят да купят или поръчат статии, така че залагайте на сигурно :)
 
От: Измами за писане на статии

Здравейте на всички, които пишат статии, но и четат, например - този форум.
След доста години работа с клиенти в България, мога да Ви споделя няколко неписани правила в борбата с неплащащите клиенти:
1. Преди да започнете работа, направете личен контакт с възложителя - желателно е (поне една) среща, минимум - телефонен разговор.
2. Преди да започнете работа, формулирайте писмено и представете на клиента какво очаква той от Вас (обем и описание на работата) и какво очаквате Вие от него (цена и начин на плащане). Бъдете кратки, но точни, например - писане на ..., в обем ...., за срок от ...., изисквания: ..., корекции: да/не, брой, срок за корекции ...; обща цена: ... лв., аванс - ... лв., в срок ..., доплащане: ... лв, в срок ...
3. Преди да започнете работа с нов възложител, получете изричното му потвърждение за условията по точка 2.
4. Преди да започнете работа с нов клиент, уговорете и получете аванс. Доказано е, че получена услуга по-лесно се доплаща, отколкото се заплаща изцяло.
5. По време на работата спазвайте стриктно правилата по точка 2.
Приятна (платена) работа!
 

Горе