Износ на сувенири

CDS

New Member
Здравейте, занимавам се с производство на ръчно изработени сувенири на морска тематика. От няколко години съм в бранша и нещата се развиват добре, НО летния сезон по черноморието е много кратък и започнах да се замислям да изнасям в близките ни съседки Гърция/Турция, а защо не и по-далеч. След това си зададох въпроса "КАК?" и освен с участия на международни панаири други идеи не ми идват. Въпросът ми към вас е - как да намеря търговци на едро зад граница? Някой ако има идея или познат, който живее на морски курорт в чужбина нека сподели.
 
От: Износ на сувенири

Здрасти,
Има безброй изисквания за производител на изделие-за износ ще е доста трудно!Но испанците имат някои страхотни курорти и на там е готино да се ориентираш-само на дребно!!!А иначе за конкретни въпроси - ще ти дам всякакъв отговор на лично!
 
От: Износ на сувенири

Здравей,
Ако ми подготвиш снимки и повече инфо за стоката, мога да пусна обява в Най-големия сайт за обяви в Испания. За съжаление съм доста далеч от морските им курорти. Предпочитам комуникации по скайпа tgpetrov.
 
От: Износ на сувенири

Благодаря за отговорите. Готов съм да изпълня нужните изисквания ако не са непосилни за мен. Съгласен съм и смятам, че трябва да има контрол. Не ме разбирайте погрешно, не искам да съм поредният български тарикат, който прави бизнес полвинчато. Относно Испания, бил съм там, на атантическия океан и съм разглеждал какви сувенири предлагат и на какви цени. За моя изненада и учудване разнообразието беше по-малко от това по родните курорти, за цените няма да коментирам, мисля че е ясно.
 
От: Износ на сувенири

Ха-ха-хах!Разбира се-такава цигания като в БГ не би могло да се види навсякъде!!!Относно Испания-цените са малко по-високи от Тук-но това е естествено!Много от тамошните производители членуват в задруги на майсторите-и там съм виждал страхотни неща!Аз визирах продажба на собствено производство на дребно-сигурен съм,че ще има успех при добри артикули!А иначе-износ на стоки от БГ-за да намериш хора,които да ти повярват-трябва много усилия-никой не смята българите за надежден партньор(силно звучи-но е истина)!
Но все пак УСПЕХ!Ако искаш помощ-ще помогна,но гледай да нямаш отношения с българи!
 
От: Износ на сувенири

За продажби на дребно не съм мислил, на този етап времево и финансово не ми е възможно да действам в тази посока. Не си правя илюзии, че ще е лесно пробиването на външен пазар, но опитвам всички варианти. А това, че не сме надежден партньор ми е ясно, защото не един и два пъти са ме подвеждали уж хора, на които може да се има доверие. Както и да е, да сме живи и здрави.
 
От: Износ на сувенири

@CDS: Според мен е грешка, че не мислиш за продажба на дребно. Всеки иска да направи 1 сдела и да забогатее, но доверие се гради с малки и изпълнени без грешка сделки. Направи тях и имаш голям шанс да те забележат,ако имаш подход. Прояви се като търговец и тогава искай да те приемат като передприемач.
 
От: Износ на сувенири

Ако става върпос за продажби на дребно по интернет не мисля, че биха имали голям успех, защото сувенирите ги купуват туристи. Не ми се вярва човек от Пловдив например, който си е там да си купи магнит от Созопол по интернет. Както и да е, наскоро ми предложиха да продават и моите неща в един онлайн магазин за подаръци, така че ще опитам и ще кажа какъв е резултата. Ако става върпос за продажби на дребно тук, в България за това лято съм замислил да взема 1-2 сергии/магазина по морето и да продавам на дребно. Основният ми проблем отново ще подчертая е, че летния сезон в България е много кратът и съм се ориентирал за износ на едро към други страни за да имам целогодишен доход, а не защото искам да забогатея за две години и да се правя на голям бизнесмен.
 
От: Износ на сувенири

@CDS: Относно продажбите по морето - не се набивай да взимаш магазинчета. Имам приятели, които са си местни на морето и пробваха да го направят. Резултатът беше плачевен. Набиха се с много пари. по-добрия вариант е да се разходиш по тези магазинчета и да им предложиш да им даваш стока на консигнация, след като си купят примерно стока за 300 лв. Повечето търговци работят така.
 
От: Износ на сувенири

Аз работя с различни търговци по морето, и по северното и по южното. Относно магазинчетата си прав, че е голям риск, а и то не са останали много добри места вече, защото не остава много време преди началото на сезона.
 
От: Износ на сувенири

Здравейте.Интересувам се от продуктите ви.Ако може някакъв телефон на лично?Благодаря!!!
 

Горе