Използване на шрифтове с кирилица

mantodeus

Member
Имам един малко аматьорски въпрос - имам един страхотен шрифт и на английски всичко е ок, но исках да го сложа и на един бг блог. Проблема естествено е че нищо не се получава заради разликата Latin - Cyrillic, предполагам трябва да търся специален шрифт правен за кирилица и не е възможно да се ползва този, който искам. Въпроса ми е има ли някакви похвати за трансформация или без да го бутне дизайнер и да направи изцяло нови символи за кирилицата не е възможно такова нещо?
 
От: Използване на шрифтове с кирилица

1. Ще трябва да търсиш специален шрифт правен за кирилица.
2. Ще трябва този, който си го харесал да се пипне от дизайнер.
3. За автоматизиране на процеса или нещо подобно не съм чувал, но все пак нека някой по-запознат също се изкаже. Може и да има нещо, което да ти свърши работа.
 
От: Използване на шрифтове с кирилица

И аз не знам за автоматично транслитериране, но можеш да пробваш с търсене в Гугъл за алтернативен или подобен шрифт на кирилица.
Пример:
Аз много харесвам Yanone Kaffesatz, който в Г фонтс няма кирилица. С търсене за "cyrillic font alternative yanone kaffeesatz" си намирам това: http://www.behance.net/gallery/Cyrillic-for-Yanone-Kaffeesatz/271431
Може би с търсене на кирилица(или откровено на руски) ще има повече резултати. Те руснаците имат почти всички шрифтове, но с други имена за кирилица.
 
От: Използване на шрифтове с кирилица

Мерси за отговорите, реших да попитам - имаше шанс някой да е попадал на подобен инструмент, макар и доста малък, но ще търся алтернатива. Хубавия шрифт е важно нещо, доста хора го подценяват.
 
От: Използване на шрифтове с кирилица

Едва ли има начин за автоматична конверсия от латиница на кирилица и ме съмнява да се появи. Причината е, че дизайнът на буквите трябва да се бутне ръчно, защото компютъра малко трудно ще знае кирилските букви как трябва да изглеждат в стила на въпросния шрифт. Трудно се намират качествени шрифтове на кирилица, макар през последните години да се появяват (разбира се идват предимно от Русия).
 

Горе