Използвате ли такива трикове и „безопасно” ли е?

I71

Member
Попадна ми статия с различни примери за СЕО оптимизация при използването на дребна хитринка. Същността на метода е вграждане на „Малки тайни” в скрипта на сайта. Представлява появата на неочаквани изображения или анимация, на покана за регистрация в игра, които са следствие от определени действия на посетителя, обикновено сложни. Могат да бъдат открити случайно и на разни места из сайта. Имат обаче голямо значение особено след грандиозното разрастване на социалните мрежи. Защото методът съвсем не е нов, използвал се е и преди 20 години. Разчита се на момента на изненадата и споделянето на „откритието” от страна на посетителя, след което буквално „валят” посещения.

Ето няколко примера:

В този сайт кликнете 5 пъти последователно върху луната в шапката.

Тук кликнете върху главната буква „О” на Омская область в долната, лява част на картата.

Тук се продава интересна стока. Който е по-любопитен, нека погледне „Отзывы покупателей (340)”

В друг онлайн-магазин, ако напишете в търсачката „Всякакви боклуци”, вместо стандартното съобщение „Неизвестен продукт”, ще прочете: „Боклуци разни не държим в склада си. При нас ще намерите само най-висококачествени стоки”.

На мен обаче ми е любимо друго. Ако сте любопитни, подсигурете си звук преди да го прегледате. Като попаднете на картата трябва да кликнете:
Първо на „Как проехать”
После на „Как пройти”
И накрая кликнете върху „Центр каминов” в средата на картата.

Очаквам да прочета в коментарите ви „безопасно” ли е да се използва този метод за привличане на аудитория. Вие използвате ли подобни трикове? Пуснете и други сайтове, които знаете, че са използвали подобни трикове.
 
От: Използвате ли такива трикове и „безопасно” ли е?

То това според мен са си easter egg. Което е доста често срещан "подпис" на програмистите. Както го има по сайтове, така съм го срещал и по настолни програми.
 
От: Използвате ли такива трикове и „безопасно” ли е?

Че защо да не е безопасно? Не вярвам да пречи на сеото, то няма нищо общо с него според мен, но нека и другите колеги си дадът мнението.
 
След силното присъствие на човешка намеса при идентифицирането на положителни и отрицателни сигнали (панда) на сайтовете такъв тип похвати си е чиста руска рулетка...
 

Горе