Изпращане на течности за чужбина

noproblem

Member
Здравейте колеги,

рядко пиша във форума, но пък чета често и почти винаги намирам полезна информация :) и след малката рекламна пауза, на проблема

От няколко години се занимавам с продажба на стоки в чужбина - основно САЩ и западна Европа, отскоро и Латинска Америка. В момента започвам да им предлагам нов продукт /не искам да споменавам точно какъв е /, най-общо казано течност, опакована в стъклени шишенца. Не става въпрос за алкохол и друга акцизна стока, не е менте. Всичко е легално имам всички документи. Проблема е, че БГ Пощи са забранили изпращането на течности /на сайта им пише, че е само за някой държави, но в клона в който изпращам постоянно ми казаха, че не приемат въобще./

Куриерските фирми са доста скъпи за единични поръчки. Въпроса ми е дали накой в момента изпраща течности за чужбина, и ако да как???

ПП Останалите държави си внасят каквото им скимне - мога да си поръчам парфюм от Франция, например и няма да има проблем :oops:
 
От: Изпращане на течности за чужбина

явно си се сблъскал с чиновническо престараване

http://www.bgpost.bg/?cid=40&NewsId=312

Службите по сигурността в страната и чужбина са с повишено внимание към пратките, съдържащи течности в бутилки, буркани, ампули, туби, банки, флакони и други съдове, но забрана за изпращане на течности няма в рамките на позволеното от съответните държави.

върви се разправяй с началството. да пишеш после и успех :)
 
От: Изпращане на течности за чужбина

Писах до София, защото тук във Варна пощите едно и също си знаят... да видим дали ще благоволят да ми отговорят ...
 
От: Изпращане на течности за чужбина

Приемат. Казваш, че е на твоя отговорност и те ги пускат. Трябва да опишеш хубаво какъв е продукта защото ще ти го задържат всеки път за подробна проверка на границата.
 

Горе