Изработване на сайт?

От: Изработване на сайт?

Ти изобщо прочете ли какво съм написал? Или си разтягаме локуми?
Това тук е пазар: http://www.predpriemach.com/forumdisplay.php?f=17
Разгледай го добре! Отдавна умря поради много причини. Една от тях е "специалистите" в този форум, които правят сайтове за 1 бира време.
Принципно избягвам да водя спорове по форуми, заради празнодумието и празнословието на повечето хора.

Значи виж сега, ти може да си гуро в областта на правене на сайтове, но освен чрез инсталация на цмс или някаква предварително написана система (пхп, хтмл, цсс темплейт) ти НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ РАБОТЕЩ САЙТ за 1 час.

- А викаш на ktomov, че се отнася непрофесионално.
КАК, ЧЕ КВО ИМА? Тоя сайт не е за красота, а да служи за представяне на художника, а и да му носи нови клиенти. Можеш ли да го претупаш за 1 час?

Ако дойдеш и ми кажеш, че ще ми направиш сайт за 1 час ще ти платя на час само да ти видя сеира. Как ще направиш на някой сайт за 1 час, като в моята практика дни наред обсъждаме детайли и доизкусуряваме. Това да не ти е бутилка олио да му продадеш. Запечатана с етикет.

Ще ви дам още един пример: След като сте се събрали "специалисти от магазин за 1 час" (да не се бърка с 1 лев)... я да ви сметна аз надника и да видим какво ще излезе.

Приемам, че взимате надник от около 100 лева на ден. Това по 22 работни дни се получава една приятна сума от 2200 лв на месец. (Да ме извиняват тези, които съм ги подценил)
Вие ще ми направите сайт за 1 час. Аз ще ви кажа какво да съдържа, как да са разположени елементите в него и как да изглежда темплейта. Съответно какви функции да има сайта. Така-а-а значи за 1 час надника ви е 100 лв делено на 8 работни часа = 12.50 лв.
Мисля, че е честно заплащане. Очаквам оферти от вас колко сайта може да поемете на ден, като условието ми е да ги изработвате за 1 час и по зададени от мен параметри. Аз ще ви намеря купища клиенти. Освен ако не сте празнословци и само си чешете езиците във форума. И моля не ми обяснявайте, че сте имали предвид сайт от 3 странички.

Моля за конкретни отговори. Мисля си, че може да се получи интересна дискусия, а и да се раздвижи тук пазара за изработване на сайтове.

Боже каква злоба :)
За да съм честен дори не допрочетох коментара ти както и няма да се хабя да пиша злобен и дълъг отговор на него.
Едно Smarty, adodb,phpmailer, ckeditor,jquery се копират за... 2 мин. променях си настройките в конфиг файловете за база данни.
Голяма част от функциите на сайтовете знаеш, че са еднакви - логин, регистрация, информационни страници, галерия в админа (нека сме честни повечето неща са много сходни)
разбира се говоря за общите части. Публичната част се прави от дизайнерска агенция да се обърне в темплейти отнема достатъчно кратко време ако дизайна ти е хубаво написан.
Много ясно има хиляди фактори не можеш да определиш времето за 1 сайт преди да си прочел цялото задание ама нека не падаме от небето... Всеки с дългогодишен опит ще потвърди думите ми... за това не разбирам злобата с която отговарят повечето хора....
 
От: От: Изработване на сайт?

Боже каква злоба :)
За да съм честен дори не допрочетох коментара ти както и няма да се хабя да пиша злобен и дълъг отговор на него.
Злоба? На това, че задавам конкретни въпроси и това означава, че съм злобен? Абе много сте чувствителни. Не се хабете. И аз няма ви чета. И без това не говорите по темата. Изказвате се повърхностно по сериозна тема и очаквате хората да ви възприемат на сериозно? Аз затова по-горе казах, че само си чешете езиците. Като опре до обосновка, конкретика, задание, заплащане и го удряме на чувства. Много е лесно да ми обяснявате тука във форума как работите стават за час, ама реалността е съвсем друга.

п.с.
Едно Smarty, adodb,phpmailer, ckeditor,jquery се копират за... 2 мин. променях си настройките в конфиг файловете за база данни.
Аз му говоря за сайт по задание на клиент с множество доработки, условия изработка на шаблон, той копирал...
 
От: Изработване на сайт?

Брей чак минус ми сложи :))
Безмислено е да се хабя. Искаш сайтове за 1 час :) Изпращай ми заданията и да приключим :)
Разбира се ако си прочел какво съм писал ще очаквам заданията да са по препоръките които съм описал че стават за час т.е. до 1,2 информационни страници, до 1 галерия и готов дизайн от агенция (такива безплатни темплейти въобще да не виждам) и да приключим темата :)
За подобна изработка не бих ти взел повече от 100 лв така, че :) 1 сайт - 1 час - 100лв и нека спрем да се правим на многознайковци :)
Ще започна веднага щом се освободя днеска. Информация за контакти можеш да намериш на профила ми.
Аз му говоря за сайт по задание на клиент с множество доработки, условия изработка на шаблон, той копирал...
Бях много ясно конкретен за какво говоря :))
 
От: От: Изработване на сайт?

Изпращай ми заданията и да приключим
Разбира се ако си прочел какво съм писал ще очаквам заданията да са по препоръките които съм описал че стават за час т.е. до 1,2 информационни страници, до 1 галерия и готов дизайн от агенция (такива безплатни темплейти въобще да не виждам) и да приключим темата

Ти ще очакваш, че аз клиента (в случая) ще ти дам да ми направиш сайт по твои препоръки с по 2 странички? Всъщност обичайно като правя сайтове се съобразявам с желанията и препоръките на клиента. А не обратно.


За подобна изработка не бих ти взел повече от 100 лв така, че :) 1 сайт - 1 час
- Ехеее много дебел тоя масраф. 100 лв на час? :D

п.с. С удоволствие ще ти дам зелено (+), когато си полезен за обществото тук. Без злоба и лоши чувства.
 
От: От: Re: Изработване на сайт?

На 1 художник сайта му стана за 1 час - то какво да има 1,2 инфо странички и 1 галерия, други системи съм ги писал.... ми не по скоро ги пиша вече 3,4 година
Доста ясно и конкретно съм написал какво се прави за 1 час нали?
Не разбирам защо се заяждаш?
Захвана се с този 1 час но пък адски ясно съм написал какво е направено за този 1 час нали?
Сега поисках да ти се докажа но не разбирам наистина нападките от твоя страна... Това стана сериозен спам.
Ако желаеш можем да продължим на лични съобщения ,а не хората да се смеят тука на безмисления спор защото според мене без да се засягаш и ти не знаеш за какво точно спориш.
Повече няма да отговарям чрез постове в тази тема за това ако искаш не се хаби да пишеш.
 
От: От: От: Re: Изработване на сайт?

Повече няма да отговарям чрез постове в тази тема за това ако искаш не се хаби да пишеш.

Няма проблеми, просто днес ми остана повечко време, та реших да се позабавлявам тук в тази тема. :wink: Няма да се изхабя спокойно.

Заяждане е ако бях написал, че за 100 лева на час, трябва да владееш доста други специфични способности. Значи като не можете да дискутирате, що се хващате да ми обяснявате неща, които са ми минали стотици пъти през главата.

Щото ми стана изключително интересно колко смело обяснявате и с лекота как се правят сайтове за 1 час. Та си пиша в тая тема, щото другите не са ми интересни в момента. (Блинки и Кулайс... направо тука вързахме по лонгтейл с тоя час и ако някой иска изработка на сайт бързо за 1 час, тука ще търси в тая тема.)

Та по темата де. Слушай бре копиращият, как така часа ти стана 100 лв? И то за 2 въшливи страници, дето мога да си ги напиша за 1 бира време на нотпада с плюсчетата (Ей тва сега е заяждане. Баш.) Това за 1-та бира си го копирах отгоре, да не кажеш, че се заяждам за тоя час. А? Ти за колко работиш? Я чакай да сметна: 100лв х 8 часа = 800 лв на ден. Европейска работа.

Това отгоре беше заяждане. (Поне да има за какво да се хващаш.) А сега ще ти кажа какво мисля, ама сериозно:

Ако отида при някой да ми направи сайт и се отнесе по този начин и ми поставя условия и ми изсере едно лайно за 1 час.... ми най-вероятно няма да му платя. А само в твоите мечти става ти да казваш колко страници ще съдържа сайта. Клиента казва какво иска. И тук не продаваме пакетирани стоки, а се учим и правим неща, които в повечето случаи са конкретни за всеки един клиент. И повярвай ми, че нещата:
- разговори с клиента
- снимки и текстове
- дизайн, кодиране (инсталация на цмс, копиране на разни неща)
- хостинг, имена
- доработване и промени
- изработване на допълнителни модули или промяна на съществуващи
---- и мнооооого други неща

НЕ СТАВАТ ЗА 1 ЧАС. За 1 шибан час можеш да изпиеш 1 бира, да излезеш с приятели, да налегнеш гаджето си и т.н. Ако искаш да направиш нещо, което ще ти носи клиенти или доходи, трябва да се обмисли, обсъди и планира. Да се изработи, да се доизгладят нещата, да се изпипат. Че иначе накрая имаш едно лайно, дето трудно може да се нарече сайт.

Хайде със здраве.

п.с. Ако пак кажеш, че се заяждам и съм злобен... ще напиша още по-дълъг текст :twisted:
 
От: От: Изработване на сайт?

Честно идва ми да те поканя на тая прословута бира :)

Няма нужда.
Но извън дискусията дето тука си пиша пък никой не ме чете... Ако имаш нужда от приятелски съвет за сайта в подписа ти, ще ти споделя на първо четене къде имам 2-3 "забелязванки". Хайде наздраве!
 
От: Изработване на сайт?

Сайта в подписа ми го правят моите стажанти и има още много работа по него. Така или иначе СЕО и Security екипите после ще го преглеждат но разбира се съвети никога не са излишни особенно ако са за добро :)
 
От: Изработване на сайт?

Написах ти едно лично.
 
От: Изработване на сайт?

Малееее пичове, за какво правите цялата тая дандания ?
Спрете да се хващате за по 1 дума.
При работа по задание на клиент с определени изисквания, настройки, дизайни, програмиране и тн, изработката
отнема МНОГО повече от 1 час. Дни, седмици, месеци - зависи от сложността на проекта.
В първия пост обаче е показан сайт от готов темплейт. Няма изисквания, няма описание, няма зададена никаква информация за нещо по различно
от готовия темплейт.
Е колко време отнема да се инсталне 1 CMS да му се качи темата, няколко редакции и 1 лого.
Ако човека беше описал по подробно какво иска въобще нямаше да ги има тия караници.

Казвате, че дни и седмици се обсъжда с клиента кое, как и какво да бъде и е така.
Но когато ми дойде на мен някой такъв дето ми показва една тема винаги му казвам - 1 час.
После като почне с "искам това", "искам онова" и накрая ме пита ама що цената стана друга.
Еми щото и ти си поиска друго - нали така.
Предварително няма казано нищо - показва някой сайт който е CMS + тема и тва е.
От клиент до клиент има разлика.
Ако предварително е обсъдено какво ще се прави и се знае, че по време на работа ще има изменения е едно,
но ако ти се каже - "искам ей тва" не е проблем да си сметнете времето за което го правите.
CMS + тема + няколко леки редакции (тайтъл дескрипшън и подобни) + слагане на логото + 1-2 плъгина = 1час.
А дали си е купил темата, дали има логото, дали си знае какви ще са му тайтъла, дескрипшъна, кл. думи е друг въпрос.
 
От: Изработване на сайт?

А как бе ние не се караме, даже станахме приятелчета :D
Трябва да има малко интрига иначе много скучно ще е :D
 
От: Изработване на сайт?

Малееее пичове, за какво правите цялата тая дандания ?

М няма дандания бре! Пием биричка, драскаме в темата и правим сайтове за час, за по 100 лв :D

Както и изкачваме форума в серпа по фразата "сайт за 1 час":
https://www.google.bg/search?q=сайт+за+1+час#psj=1&q="сайт+за+1+час"

Петък е все пак.
 

Горе