Изработка на лога.

От доста време искам да започна с изработка на лога и според мен най - доброто решение е практиката. Имам някакъв опит с Photoshop и нищожен със Illustrator, та бих искал да изпълнявам нещо като заявки за да трупам опит и да получавам критика.
 
Значи задължително трябва да напреднеш с Illustrator. Регистрирай се в 99 designs и играй в конкурсите, а резултатите можеш да пускаш направо тук в темата. Ще видиш с какво ниво се конкурираш, а може да удариш и някой лев ;).
 
правил ли си нещо, дай да видим, цени измислил ли си
 
Общо взето това са ми най - новите, които са от 6+ месеца.

98fcf9bf033d8071.png

cdfa8b871ac6f21b.png


За цени е много, много рано да се мисли....
 
Ако искаш да тренираш, пусни една тема, че предлагаш няколко ревюто на лого... безплатно разбира се. Ще получиш доста поръчка. Виж кои ще приемеш и дерзай.

Реално всеки, които е пожелал безплатно лого, едва ли ще има някакви свръх изисквания, така, че спокойно може да си използваш въображението.
 
Запиши се на някой онлайн курс на обучение, гледай другите по-опитните как правят нещата, когато решиш, че си напреднал достатъчно участвай в конкурси, там ще натрупаш опит и материал за портфолио, пари малко вероятно да изкараш, особено от чуждестранните конкурси, така че и там участието е с нагласата да трупаш опит.
Всеки ден правиш по един нов дизайн за да не губиш форма и когато решиш, че можеш да предлагаш услуга за пари го направи за да изкарш някой лев, това ще те стимулира да се развиваш.
Когато вече имаш самочувствието на опитен дизайнер почни всичко от начало запиши се на курс за нареднали, участвай в конкурси и т.н.т.
Но в крайна сметка може да го наравиш и по твой си начин, аз лично мразя да ми казват какво да правя:)
 
Аз бих те посъветвал да гледаш много галерии с лога. Примерно си направи behance/ instagram/ dribbble и почни да следиш дизайнери. Всеки ден отделяй по няколко часа да гледаш чужди лога, но не само да скролваш, а да вникваш как са направени и защо са направени по този начин. Вместо да гледаш мацки в инстаграм, гледай дизайни. ;D Намери твоя стил, колкото и изтъркано да звучи. Има много вида лога, ще е голям плюс за теб да пробваш всичко и да видиш кое е най-добре за теб.

Всеки ден прави по един дизайн, дори и някаква илюстрация да е. Много добра тренировка е да вземеш чужд дизайн и да се пробваш да го направиш едно към едно.
Не е задължително логата, които правиш да са за някого. Можеш да правиш така наречените Fake Projects.

Пример:
Измисляш си име на клуб и му правиш дизайн. Даже можеш да направиш пълен брандинг с визитки, флаери, плакати и т.н.
На следващия ден си изисляш име на сладкарница и така.

Можеш да вземеш един предмет (нож, вилица, стол, а може и нещо по сложно кола, мотор та дори и картина) и да го направиш в илюстрация, това също ще ти помогне да се развиеш бързо и да научиш програмите по бързо.

Учи илюстратор, а не фотошоп. Недей да гледаш лога от google. Прочети за Generic Designs и ги избягвай до колкото можеш. Прочети за negative/positive space в логата, разгледай пообни лога.
 

Горе