Изработка на онлайн магазин за продажби в Европа.

plamex

New Member
Здравейте,
Дейността на фирмата е внос и продажба на употребявани стоки.
В момента продаваме чрез онлайн платформи и marketplace.
Средната наличност на артикулите са между 90-130 броя. Няма голямо разнообразие от продуктови категории.
Искаме да преминем към собствен онлайн магазин.
Клиентите са ни единствено в Европа, не продаваме в България.

Бих се радвал ако чуя, мнения и препоръки на фирми, които биха изработили такъв тип онлайн магазин, коя е най подходящата платформа и т.н.

Поздрави и Хубав ден ! :)
 
Последно редактирано:
Евтините варианти са 2. OpenCart и WooCommerce.
Във форума има поне 4-5 човека които могат да ви свършат работа.
Единствено само трябва да си изберете дизайн.

Ако държите сайта да е уникален, тогава идва скъпия вариант за CMS. Макар и да имате малко продукти, няма да е евтино.
Според мен се ориентирайте към OpenCart и WooCommerce. Ще ви свършат чудесна работа, и все пак зависи от вашите изисквания какви опции и функционалност трябва да има сайта.
 
Magento1/2 според изискванията - много добра поддръжка на на практика всичко необходими без ползване на допълнителни плъгини, ъпдейтите им, абонаменти и т.н. Мултиезичност, поддръжка на много магазини с една администрация и различни начини на плащане, доставка и т.н. за всеки от тях.
На второ място e OpenCart, за по-семпли изисквания - WooCommerce.
От конкретната реализация по-скоро зависи удовлетвореността ви, от всяка платформа може да се поличи миш-маш. С по-комплексните и трудни за работа - по-лесно се получава миш-маша :)


Ако първите два варианта представляват интерес можете да се свържете с мен.
 
Последно редактирано:
Слахай един шопифай и не си губи времето с фрийленсъри
месец два ти е минимума за що годе сайт от фрийленсър, че и празници идват а със шопифай продаваш още на деня
 
"Европа" колко поддържани езика ще рече?
 
За 100-на продукта, моето мнение е да "цапнеш" един Woo. Избери си стабилна тема с повечеко възможности. Аз лично съм много доволен от OceanWP. Разполага с доста функционалности, плъгини, а и все още се поддържа. Откъм скорост и евентуални "бъгове" нямам наблюдения. Нека колегите от бек енд-а ме поправят, ако греша.

Относно другите варианти:

- Magento - стабилна и надеждна. Недостатъците са: по-скъпа за поддръжка; трудно се намират истински специалисти (поне в БГ по мои наблюдения), а доколкото съм запознат ще трябва да се обръщаш към такъв дори при елементарни корекции по сайта;

- Opencart - също стабилна и надеждна с потенциал да "влачи" над 10к продукта. Чел съм оплаквания от някои колеги тук относно въпросната CMS система, но по мое мнение работи сравнително безпроблемно и стабилно. Ако се направи както трябва от някой, който си разбира от работата определено няма да съжаляваш, ако се спреш на нея;

- Prestashop - работи бързо и разполага с всякакви опции. Друго предимство е, че менюто на админа за продуктите е толкова улеснено, че се качват буквално за минута. Като недостатък на 1-во място са по-скъпите модули. Ако 1 модул за Specials например на Opencart струва 30$, то на Presta-та ще ти е 100-на...говорим в Евра, че нали са французи ;). Друг недостатък е и трудното намиране на специалисти за поддръжката. По мои наблюдения в БГ има най-много специалисти за Wordpress/WooCommerce и Opencart.

- Shopify също е лесна за боравене, с добър дизайн и функционалности. Хубавото при нея е, че поддръжката ти е гарантирана. Като недостатък отново цената и доста по-беден избор на теми в сравнение с WP и Opencart примерно. Също така имай предвид, че при Шопи-то си на абоне.

Това е от мен. Успех!
 
Prestashop. Дивотиите като изобщо не се занимавай с тях. Само проблеми и ядове.
 
В годините съм експериментирал с различни системи, като OpenCart, Woocommerce, Magento 2, Zen Cart, аз лично поддържам и съм „ЗА“ системата PrestaShop.
С всяка от горепосочените системи, може да се изгради добър магазин, но моя фаворит си остава PrestaShop, може би защото съм и отделил повече време и я познавам в детайли.

За мен това е една изключително доволна система профилирана конкретно за електронна търговия, много богата на функционалности и е изключително интуитивна за администриране.
При една коректна и правилна инсталация, настройка и конфигуриране работи безупречно.
Чрез нея, може да се създаде електронен магазин, който има всички необходими възможности, с приятна визия и достатъчни функционалности.
Бихте могли сами да си я инсталирате и сами. Лесно е.

В случай, че не сте запознати с това, нямате идея или нужната компетенция, или не ви се занимава бих поел задание за изработка на интернет магазин.

Интернет магазин мога да ви създам в много кратък срок, на разумна и допустима цена с всички стандартни функционалности с които да могат да се листват и продават всякакъв вид разрешени от закона стоки.
Мога да го настроя да продава на територията на всяка държава, да е многоезичен с възможност за различни валути.
Различни методи на разплащане в системата.
Да предвидим различни куриерски такси и всичко необходимо за извършване на търговска дейност, или най-общо казано: Магазин, който може да продава.
Казвам „може да продава“, а не „ще продава“, защото за да се извърши продажба, е необходимо този магазин да бъде „забелязан“ или на разбираем език „да е рекламиран, познат на клиенти“, да има аудитория, която да има интерес, към предлаганата стока и едва тогава, този магазин ще осъществява продажба.
А това ще трябва да го умеете и правите вие, като собственик на магазина.
Що се отнася до магазините, които правя, аз ги изграждам, настройвам, конфигурирам, правя всичко възможно да са разпознаваеми от google ботовете и до там.
От там нататък следва многото работа по маркетиране на този магазин.

Свържете се с мен на лично съобщение или по тел.
Ще ми е необходимо да получа конкретни изисквания и по възможност сайт който ви е харесал като визия и функционалност за да имам насока какво конкретно се желае.
Акцентирайте на важните за вас функционалности за да преценя изпълними ли са от мен.
Ако преценя, че мога да създам магазин, който ще сте ми описали, ще ми трябват 5-10 снимки с описания на няколко ваши продукта, ако имате лого или подготвени банери за да ги листвам в магазина.
Днес е петък вечер. До два дни ще съм изготвил конкретно за вас напълно функционален „демо“ магазин и ако ви хареса веднага мога да прехвърля на ваш хостинг и домейн.

Рискът от ваша страна ще бъде единствено тези два дни чакане.
Ако не ви хареса и не го одобрите, да сте живи и здрави, ще си намерите друг изпълнител.
Ако прецените, че ви устройва, в кратък срок ще мигрирам сайта на вашия хостинг и започвате да си добавяте категориите и да го пълните със стока.
Ще ви осигуря и подробно обучение-разяснение, как се работи с администрацията и как сами да си обслужвате магазина.
От това повече-здраве му кажи.
Това мога да предложа-това предлагам.

Ако желаете, свържете се с мен на лични за да разменим контакти и обсъдим.
Поздрави и успех!
 
Слахай един шопифай и не си губи времето с фрийленсъри
месец два ти е минимума за що годе сайт от фрийленсър, че и празници идват а със шопифай продаваш още на деня
И после като стане някакъв голям, голяма миграция ще стане. Аз съм си за индивидуална опен сорс или къстам платформа и така си сигурен, че няма да имаш проблеми, ама никакви при скелване.

Успехи, а да, и гледай да си намериш читав хостинг. Не като повечето умници, да правят световен бизнес и да го плеснат при суперите на бг сървъри. Някой европейски, по вързмоност от бяла страна. Ако ще го правиш като хората. ;)
 
Привет, моят съвет е да си намериш фирма с доказани проекти и да забравиш горните коментари от другите, защото всичките са цел направи си сам, което няма да завърши добре, ако ще правиш бизнес, си намери фирма в google ще намери доста, направиш си едно задание и пусни към всички и сравни коя е най-добрата, сам да си направиш магазин е глупост. Ако нямаш поне 3 или 5 години опит в изработката на елементарен магазин, намери си фирма с доказан опит, все едно да си правиш сам счетоводство или да си адвокат сам, това са типични ганьовщини, това не е предприемаческо мислене и поведение, намери си хора за всичко важно а магазин е доста важен.

Поздрави,
Станимир И
 
Привет, моят съвет е да си намериш фирма с доказани проекти и да забравиш горните коментари от другите, защото всичките са цел направи си сам, което няма да завърши добре, ако ще правиш бизнес, си намери фирма в google ще намери доста, направиш си едно задание и пусни към всички и сравни коя е най-добрата, сам да си направиш магазин е глупост. Ако нямаш поне 3 или 5 години опит в изработката на елементарен магазин, намери си фирма с доказан опит, все едно да си правиш сам счетоводство или да си адвокат сам, това са типични ганьовщини, това не е предприемаческо мислене и поведение, намери си хора за всичко важно а магазин е доста важен.

Поздрави,
Станимир И
Да те забравят теб. Къде някой е продал идеята да се прави от него? Той най-добре ще си прецени каква му е компетенцията и дали ще може сам да се справи и до някъде, а коментарите горе са какво да ползва. И като знам какви "стабилни" фирми има, направи и ти му вкара "страхотна" оферта. Шансът да уцелиш крив фрилансър и крива фирма са почти еднакви по нашите земи. Не ми обяснявай, че и ти си от стабилна фирма, че имам ранички в устата и ми е трудно да се смея. ;)
 
Пак съм аз.
Нали съм си т.. и упорит, гледай сега.
Идея нямам какви артикули точно ще продавате, ама водейки се оскъдното описание на заданието виж какво ти предлагам по темата:
Както писах в по горния пост, до неделя мога да спретна „демо“ магазинче и да го презентирам. Ей ти го на: https://uredi.zateb.online
/тряснал съм го на субдомейн на споделен хостинг и може да не лети в момента, но на тоя сървър имам качени още няколко магазина/

Хрумна ми, че за тази дейност за която казвате „ употребявани стоки“, това е един разумен и лицеприятен вариант на интернет магазин.
Работещ интернет магазин способен да извърши продажба по стандартен начин на листваните в него стоки.
Разбира се всички стоки са демонстративни, примерни служат за онагледяване на визия и работен процес на системата и няма да бъде изпратена поръчка, ако се направи.

Има си почти всичко необходимо за да ориентира клиента, да предложи различни варианти на разплащане, доставка, да изпрати уведомителен имейл на клиента и на администратора за направена поръчка. Могат да се правят отстъпки за категории и артикули, да се създават ваучери за подарък, и много други благинки.
Ако се „понакипри“ с някой друг стойностно направен банер и мисля, че ще е магазинче „ ОК“.

Вие ще си решите, дали ви устройва това решение или ще ви е нужен екип да ви изработи друг.

Аз това мога това предлагам.
Всъщност не само това мога, но по това задание толкова.
Айде успех и ако до 3 дни решите, ще действаме, ако ли не по живо, по здраво да илядите щото ще го затрия.

Поздрави.

Като гледам обаче че това ви е първия пост, а и вероятно сте се регистрирали с някой забравен имейл, който не отваряте за да си четете нотификациите по темата, язък за пушилката дето се вдига тука.
 
Пак съм аз.
Нали съм си т.. и упорит, гледай сега.
Идея нямам какви артикули точно ще продавате, ама водейки се оскъдното описание на заданието виж какво ти предлагам по темата:
Както писах в по горния пост, до неделя мога да спретна „демо“ магазинче и да го презентирам. Ей ти го на: https://uredi.zateb.online
/тряснал съм го на субдомейн на споделен хостинг и може да не лети в момента, но на тоя сървър имам качени още няколко магазина/

Хрумна ми, че за тази дейност за която казвате „ употребявани стоки“, това е един разумен и лицеприятен вариант на интернет магазин.
Работещ интернет магазин способен да извърши продажба по стандартен начин на листваните в него стоки.
Разбира се всички стоки са демонстративни, примерни служат за онагледяване на визия и работен процес на системата и няма да бъде изпратена поръчка, ако се направи.

Има си почти всичко необходимо за да ориентира клиента, да предложи различни варианти на разплащане, доставка, да изпрати уведомителен имейл на клиента и на администратора за направена поръчка. Могат да се правят отстъпки за категории и артикули, да се създават ваучери за подарък, и много други благинки.
Ако се „понакипри“ с някой друг стойностно направен банер и мисля, че ще е магазинче „ ОК“.

Вие ще си решите, дали ви устройва това решение или ще ви е нужен екип да ви изработи друг.

Аз това мога това предлагам.
Всъщност не само това мога, но по това задание толкова.
Айде успех и ако до 3 дни решите, ще действаме, ако ли не по живо, по здраво да илядите щото ще го затрия.

Поздрави.

Като гледам обаче че това ви е първия пост, а и вероятно сте се регистрирали с някой забравен имейл, който не отваряте за да си четете нотификациите по темата, язък за пушилката дето се вдига тука.

Привет, твоето предложение изглежда доста добре като магазин, каква е цената за него и срок за изработка?

Поздрави,
Станимир И
 
Здравейте,
Дейността на фирмата е внос и продажба на употребявани стоки.
В момента продаваме чрез онлайн платформи и marketplace.
Средната наличност на артикулите са между 90-130 броя. Няма голямо разнообразие от продуктови категории.
Искаме да преминем към собствен онлайн магазин.
Клиентите са ни единствено в Европа, не продаваме в България.

Бих се радвал ако чуя, мнения и препоръки на фирми, които биха изработили такъв тип онлайн магазин, коя е най подходящата платформа и т.н.

Поздрави и Хубав ден ! :)
Здравейте, мога да Ви предложа SaaS решение: https://now.bg/

Готови интеграции с Facebook Pixel + Conversion API, remarketing и market place, както и Google Ads Dynamic Remarketing + Enhanced Ecommerce.
Отделно интеграция със OLX и Pazaruvaj, ако искате да продавате нещо в България.
Възможно е и интеграция с платформа по заявка.

Предлагаме 14 езика: Български; Английски; Немски; Френски; Румънски; Гръцки; Италиански; Испански; Нидерландски; Чешки; Полски; Датски; Руски; Украински;

Предлагаме всички валути налични в европейската банка, като курса им се обновява автоматично на всеки 5 минути.

Ще се радвам да Ви помогна със създаването на Вашия онлайн магазин.
 
Привет, твоето предложение изглежда доста добре като магазин, каква е цената за него и срок за изработка?

Поздрави,
Станимир И
Колега, относно цена не съм мислил конкретна.
Понеже спретнах този сайт ей така на шега, и цената за която някой би желал да го придобие нека бъде „Коледно“ приятна.
Бих влязъл в разбиране на нуждаещ се от подобно интернет решение и бих приел цена за обсъждане. Ако ни устрои и двамата ще има сделка. Ако ли не-здраве да е.
По приятно предложение за Коледа неможах да измисля.
Що се отнася до срок за изпълнение: Какъв срок би трябвало да посоча за изпълнение. Той проекта е изпълнен. Магазина е готов конфигуриран, настроен-какво да му изпълнявам повече.
Ако на някой му харесва и искла да стане негова собственост, всеки един надежден хостинг доставчик предлага преместване на сайт от друг хостинг към неговия напълно безплатно и би трябвало да може да прехвърли сега изградения сайт 1:1 към свой хостинг в кратък срок.
Ако пък от хостинг компанията не предлагат тази услуга аз мога да го прехвърля/мигрирам/ във вида в който е визуализиран в рамките на 15-20 мин. пак казвам в надеждна и доказана хостинг компания.
Защо е нужно да се изработва наново. Не ми е проблем, но се чудя защо, след като е вече изработен. Ако става въпрос за донагласяне и донастройване към конкретни изисквания на възложителя, то тогава ще има разговор-обсъждане и ще се сведат и изпълнят срокове.
Ми толкова за сега като разяснение.
Ако някой има повече въпроси ще отговарям.
Апропо: Снощи се заиграх и му вградих и функционалност която му дава възможност да работи и като Marketplace MultiVendor/разбира се не е задължително да се ползва, защото си иска познания за да влезе в ред. Не е лъжица за всяка уста, както се казва. Може да се изключи като възможност/. Тествах си и се оказа, че работи коректно и с тази функционалност.
Може пък на някой да е полезно и това. Знае ли човек.
Та това е.
Поздрави.
 

Горе