Изтичане на домен след като е редиректнат към друг.

toniintro

Active Member
Здравейте,
Понеже редиректа по принцип не ми е сила, а и този въпрос ми се вижда малко по специфичен, реших да попитам тук.
Въпросът ми е такъв. Да кажем, имаме един домейн, върху който сме изградили сайт. Той се движи добре, но намираме домейн, който е на същата тематика, има изградени някакви качествени линкове и т.н. Купуваме домейн номер 2 и го пренасочваме към нашия сайт. Дотук няма нищо не обичайно. Въпросът е какво ще стане след като този домейн изтече след 1 година да кажем и бъде дропнат? Има ли шанс търсачките да са запомнили редиректа?
 
От: Изтичане на домен след като е редиректнат към друг.

Не, няма. Търсачката посещава домейна, сървъра връща хедър 301 и бота знае, че е редиректнат към друг ресурс. Когато домейна изтече, няма да има връзка със сървъра, съответно няма да връща хедър 301 и бота няма да знае, че трябва да посети друг ресурс.
 
Последно редактирано:
От: Изтичане на домен след като е редиректнат към друг.

Мерси за бързия отговор. И аз така смятах, но все пак, като не е сигурен човек е хубаво да пита. Както казва циганина от стария виц: "Нека пита детето да знае"
За да не отварям друга тема, да питам тук. Пък и въпросът има някаква връзка с тая тема.
Има ли някакъв инструмент, с който мога да видя загубените линкове към даден домейн. Примерно в Ahrefs има история на линковете, но само като бройка. Може ли някак да се види откъде са били тези линкове?
 

Горе