Изучаване на чужд език онлайн или чрез курсове?

TheEntrepreneur

Active Member
Здравейте,

Тази тема предлага един доста интересен въпрос за дискусия. Според вас как е по-добре човек да изучава даден език - онлайн или чрез курсове? Кои са плюсовете и минусите на 2-та начина? Който има мнение по въпроса, нека го изкаже.

В случая става въпрос, че искам да изучавам немски, но се колебая как да го изучавам. Проучвам възможностите на 2-та начина, а и мисля че тази тема ще е полза за много хора.

Поздрави.
 
От: Изучаване на чужд език онлайн или чрез курсове?

Изучавал съм немски език в Гьоте институт. Най-удачният вариант е да учиш индивидуално. Доста години отделих на този език. Като недостатък на груповото обучение е, че винаги има хора които те забавят (знаят по-малко от теб) и такива които са напред (знаят повече от другите). Най-евтиният и ефективен вариант, ако наистина искаш да научиш език, намери си онлайн лекции и дерзай :clap:
 
От: Изучаване на чужд език онлайн или чрез курсове?

Здравей :)

Ще споделя малко опит и мнение. Изучавала съм езици(английски и немски) и в училище, и чрез курсове, и онлайн. Смятам че на първо място е най-важното да имаш Желание да научиш езика, за да имаш успех. От там нататък трябва да има много постоянство. В този случай и трите варианта са удачни и зависи от личните ти предпочитания, индивидуално или групово обучение възприемаш по-добре и повече, колко внимание желаеш да получаваш или по-скоро да наблягаш на самоподготовката, разбира се от значение са и средствата.
В случай, че желанието липсва, а езика просто трябва да се научи - то тогава задължително трябва да има някой, който "да те тика" и малко или много да изисква от теб. В този случай е по-добре да имаш учител и колкото и тъжно да звучи, ако знаеш, че даваш куп пари, отново ще се наложи да го научиш, в момента, в който осъзнаеш, че не може само да се пръскат пари и да няма никакъв резултат.

Нарочно наблягам най-много на Личната Мотивация и по-малко на останалите фактори. Според мен това е по-генералното, от колкото кога, къде и колко.

В крайна сметка колкото думи и граматика да научиш, колкото и упражнения да направиш, колкото и книги да прочетеш, най-хубавото е да имаш практика. Ако попаднаш в немскоговоряща среда, най-добре страна, тогава най-добре ще научиш езика. Разбира се ако имаш предварително основата, над която после да градиш и обогатяваш знанията си, нещата ще станат много по-бързо.

Успях с немския и ако имаш някакви по-специални въпроси отново мога да се включа :)
 

Горе