Имам нужда от помощ със ZenCart?

Nickmitov

Member
Здравейте колеги,

Имам нужда от вашата помощ относно ZenCart....Опитвам се да направя магазин на тази платформа но уви нищо не мога да направя.

1.Намерих си безплатна тема,която искам да кача,но четейки не мога да намеря къде точно да я кача...
2.Искам да сменя езика на Български на Back Panel но уви пак не става...

Магазина ми трябва спешно,опитах какво ли не,но уви без успех.Досега нямам опит на ZenCart,но четейки тук видях,че е доста добра платформа и затова реших да направя този сайт на тази платформа.

Надявам се на помощ от ваша страна,но съм сигурен че за в бъдеще ще имам още въпроси....

Благодаря предварително,на всички които ще се отзоват....
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Здравей,

темплейта се копира в папката includes/templates , след което го активираш през админ панела Tools -> Template sellection.

Колкото до езика, изтегляш превода копираш го както е по папки (обърни внимание на името на админ папката и го промени с името на твоята админ папка).

Има доста неща, които трябва да се пипнат по превода, но повечето неща са добре направени (сравни english.php файла с bulgarian.php и ще откриеш лесно липсващите полета в бг превода и ги допълни).

Ако срещаш конкретен проблем, напиши го и ако можем ще ти помагаме.

Успех!
 
Последно редактирано:
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Здрасти,

Много ти благодаря за съдействието,но как да го копирам?Като zip file или като папки?Извини ме,но това ми е за първи път....
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Качваш като зип и разархивираш на място.
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Качвай като папки като преди това си промениш админската папка, за да открие езика инсталацията.

Аз ти препоръчвам обаче да си оставиш бекенда на английски, за да можеш по-лесно след това да търсиш решения в мрежата и да не се чудиш "кой лумпен го е превеждал това така". Това можеш да направиш като просто копираш съдържанието на en бекнда в bg папката, така системата ще открие езика, ще показва български на клиентите, а ти ще работиш на английски.

След като качиш безплатната тема ще видиш в нейните папки къде е англейската версия - трябва да направиш същия файл, но на български, за да тръгнат нещата (в повечето случай файловете са идентични с основните преводи и допълнителните функции се превеждат в друг файл който ще откриеш лесно, но не винаги...). За да намериш къде се намира дадена фраза използвай инструмента в админския профил - developer toolkit
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Здравейте,

Инсталирах темата в includes/templates,но като отида в ZenCarta ми излиза само Classic темата....Вече не знам,къде греша аз....
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Натисни едит на класика и виж дали няма друго за избиране... :)
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Щом ти е проблемен английския, само ютюб ще те спаси. Пишеш там Zen Cart How To и гледаш наред кое как се прави. Иначе ще се измъчиш много.
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

исках да кажа,че го знам а не,че не го знам.....май.... му на езика.Виждам го в папката е ,но като вляза в зен-а не ми излиза друг темплейт освен началния..
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Nickmitov, колега захванал си се със Зен карта функционален е, но ще ти дам съвет от личен опит имат ужасни дизайни и трудно се докарват в нормален френдли вид.
Преди година, година и половина работих със зен карта карах 2-3 магазина и в последвтие открих по-добра ЦМС система опънкарт.. www.opencart.com, ако имаш интерес погледни.
Това е просто съвет ти сам направи/промени своя избор :)

Поздрави
 
От: Имам нужда от помощ със ZenCart?

Здравей Samba,

Да гледах го за мене няма голямо значение на коя платформа ще е магазина.Въпроса е че не мога да се справя с инсталацията на темплейта и превода на Български.Не мога да се справя чисто компютърно а не заради езика.Ако някоя от вас може да ми помогне с инсталацията на готов безплатен шаблон и качването на БГ,ще съм му супер много благодарен.Няма значение от платформата,дали ще е opencart или zencart.И за двете има доста безплатни шаблони за он-лайн магазин...

Благодаря на всички,които помагате
 

Горе