Имам няколко въпроса за домеините

shelby

Member
Здравейте.Имам няколко въпроса за домеините:
1.Всяка година когато си го подновявам цената е по-висока, сега е в godaddy, от какво зависи ценната, и как практикувате вие в подобни ситуации ? Купувате домеина за 10г напред ?
2.Искам да да използвам https сертификат, хостинга е в суперхостинг имам достъп с shh, препоръчаха ми тази платформа за безплатни сертификати https://certbot.eff.org/, обаче при избора на тези опции какво трябва да се избере, операционната система на споделения хостинг който имам е red hat 4.8.
3. Как да процедирам с https сертификатите от къде мгоа да генерирам безпалтен ?
1608404818223.png
 
За домейна аз бих стоял по-далеч от годедди.
Ако гониш винаги далаверата, всяка година може да трансферваш домейна в различни регистратори, цените за трансфер обикновено са по ниски от тези за подновяване. Ма не си заслужава за долар, два. Освен ако нямаш голямо портфолио от домейни.
Аз лично напоследък ползвам namesilo - регистрация и подновяване 8 долара. Без скрити такси, които ти изкачат накрая - като Годеди.

За httpS, не моем ти дадем отговор.

Това предполагам си го разглеждал:
 
Най-вероятно е на unmanaged VPS без cPanel, а само с голя конзола. За това и не знае какво да прави, но трудно някой ще даде съвет без да познава текущото състояние на сървъра.
 

Горе