Имам проблем със плъгин за галерия

signboard

Active Member
Здравейте, имам сайт на който са разположени множество албуми със снимки. Плъгина е http://wordpress.org/extend/plugins/magic-gallery/ . Ползвам го защото мога да създавам множество албуми само с няколко клика. Лесно се управлява. Проблема ми е следния, днес получих писмо от хостинга че използвам много процесорно време, и са посочили като голяма вероятност това да се дължи точно на този плъгин.

Това което установихме е, че най-вероятна причина за повишеното потребление на сървърни ресурси, е динамичното преоразмеряване на изображения и визуализирането им в сайта посредством php скрипт. В статистиката за акаунта в Awstats за файла:

/wp-content/plugins/magic-gallery/image.php

за този месец имат генерирани 81 020 хита, което е близо 85% от всички извиквания към PHP за същия период от време (97 323).

Препоръчваме Ви да преработите системата изображенията да не се преоразмеряват динамично, т.е на всеки хит, и снимките да не се стриймват посредством php скрипт. Можете да преоразмерите изображение веднъж, например при качване и при визуализирането му на сайта да не се използва php скрипт, а да се сервира статично съдържание.

Неразбирам от пхп и това което пише не ми е ясно, въпроса ми е ,може ли да се направи това което препоръчва хостинга, или не си струва и най-добре просто да си сменя плъгина за галерия. И ако това е по-доброто решение в моя случай, кой плъгин бихте ми препоръчали? На сайта има над 20 албума, всяка с над няколкостотин изображения.
Бих се радвал ако някой помогне :)

---------------------------------

Смених плъгина с nextgen gallery. Предполагам че след като той прави още при качването умалени картинки, това е което ми трябва, да не се генерират от скрипт при всяко зареждане, а да са "статично сервирани". Дали е така?
 
Последно редактирано:
От: Имам проблем със плъгин за галерия

И аз бих препоръчал Nextgen Gallery - аз го ползвам с над 100 галерии и хиляди снимки. Нямам проблеми досега.
 

Горе